achter de schermen met Girls in Film

Girls in Film zoekt twee ‘film loving’ stagiairs

Met ingang van 1 februari 2018 zijn wij weer op zoek naar twee stagiairs die onze redactie komen versterken en mee willen helpen met de ontwikkeling van een talent development programma voor vrouwelijke filmmakers.

In oktober 2016 is GirlsinFilm.nl gelanceerd. Een platform voor vrouwen die van films en series houden door vrouwen die films en series maken. Maandelijks bereiken we inmiddels zo’n 200.000 vrouwen met onze verhalen.

Wat doen we de hele dag?

Wij bieden een kijkje achter de schermen bij films en rode lopers. Met inspirerende en vermakelijke interviews en blogs met en van acteurs en makers, een eigen online talkshow met Pip Pellens (Wijn met Pip), kijktips, video’s en meer.

Onze content is gebaseerd op de meest leuke films en series voor leuke vrouwen. Onze verhalen zijn altijd herkenbaar. Want films zijn immers net als het leven zelf. Girls in Film is een initiatief van Millstreet Films, bekend van speelfilms als Loft en Soof en series als Nieuwe Buren. Daardoor hebben we altijd toegang achter de schermen bij opnames, acteurs en rode lopers.

Wat ga je bij ons doen?

Vanaf februari 2018 zoeken we twee nieuwe online editors / bloggers / camjo’s. Blogger omdat we vinden dat het wel een beetje persoonlijk mag. En we ons publiek graag laten zien wie jij bent. Je gaat content maken. Tekst, video, fotografie. We love it all en staan voor alles open! Je bent actief betrokken bij de uitbouw van ons platform en maakt onderdeel uit van een klein team van redacteuren. Op dagbasis werk je nauw samen met de productieteams van Millstreet om de meest gave content over producties op te halen of te regelen. Je bezoekt als eerste de persvoorstellingen van de nieuwste films en haalt leuke quotes op van acteurs op de rode loper. Nice toch?

Wie betekent dat concreet?

• Je bent beschikbaar vanaf februari 2018 voor minimaal 20 weken.

• Content maken vind je geweldig.

• Films en series zijn je lievelings. Je kunt daar eindeloos over vertellen.

• Je hebt ideeën over de manier waarop jong vrouwelijk talent een podium kan krijgen.

• Social media; dat is voor jou gesneden koek.

• Je hebt ervaring met WordPress/Photoshop en/of video editing.

Check? Dan wil je vast weten wat wij te bieden hebben:

• De kans om GirlsinFilm.nl mee uit te bouwen en vorm te geven.

• Wij zijn ambitieus en bieden je alle ruimte dat ook te zijn.

• Mogelijkheid om te leren zowel over digital media als filmproductie van ‘ouwe rotten in het vak’.

• Werken in hartje Amsterdam aan de Keizersgracht in een omgeving tussen productieteams van Millstreet Producties en onze redactie. Never a dull moment!

• Bruto stagevergoeding(fulltime): €250,-

Lijkt dit je wat?

Schrijf dan een artikel, maak een video of bedenk iets leuks over jouw favoriete film of serie op zo’n manier dat de lezer/kijker zich erin herkent, stiekem een beetje moet gniffelen (keihard lachen mag ook) en misschien toch ook maar die film/serie gaat kijken. En voeg ook even je CV toe. Mail dit naar: vivian@girlsinfilm.nl