Girls in Filmwandeling in Amsterdam deel 2
Girls in Filmwandeling in Amsterdam deel 2

Girls in Filmwandeling in Amsterdam – deel 3

De film The Hitman’s Bodyguard is nu in de bioscoop te zien. Deze Hollywood productie is deels opgenomen Amsterdam. Er zijn natuurlijk nog veel meer films opgenomen in Amsterdam, zowel nationaal als internationaal.

Voor de zomervakantie hebben we daarom een wandeling gemaakt langs zeven hotspots die te zien zijn in verschillende films. De wandeling komt o.a. langs: Bloemenmarkt, Kalverstraat, Rembrandtplein, Stopera en De Wallen. Bekijk hieronder de hele route. Om het makkelijker te maken tijdens het lopen, kan je deze ook openen via Google Maps. 

Girls in Filmwandeling in Amsterdam deel 2

De wandeling is onderverdeeld in verschillende categorieën. Deze week bespreken we twee films waar MISDAAD een grote rol speelt.

1) Ocean’s Twelve – 2004

Coffeeshop De Dampkring zit aan de Handboogstraat. De Coffeeshop was te zien in de Hollywood film Ocean’s Twelve. De scènes in deze film die hier opgenomen zijn bekijk je onder de foto.

Girls in Filmwandeling deel 3

Volg Girls in Film op Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Dan mis je niets.

Waar gaat Ocean’s Twelve over?

Genre: misdaad, thriller. Regisseur: Steven Soderbergh. Met o.a. George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon en Julia Roberts. 

Terry Benedict is nog steeds woedend over het geld dat Danny Ocean en zijn crew hem afhandig gemaakt hebben. Hij dreigt met geweld als ze dit geld niet binnen twee weken met een fikse rente aan hem terugbetaald hebben. De crew van Ocean besluit naar Europa af te reizen voor enkele lucratieve klusjes. Hier komen ze in aanraking met de Europol-agente Isabel Lehiri en een andere meesterdief, bekend onder de naam “The Night Fox.

Ocean’s Twelve is te bekijken via o.a. KPN on Demand, Ziggo on Demand en Pathé Thuis.

2) Diamonds are Forever – 1971

De Magere Brug is te zien in de James Bond film: Diamonds are Forever. Deze brug is te vinden bij Koninklijk Theater Carré en Hermitage.

Girls in Filmwandeling deel 3

Waar gaat Diamonds are Forever over?

Genre: actie, avontuur. Regisseur: Guy Hamilton. Met o.a. Sean Connery, Jill St. John, Charles Gray en Lana Wood. 

Bond komt in Amsterdam een omvangrijke diamantsmokkel op het spoor. Daar ontmoet hij ook de verleidelijke Tiffany Case, die even mooi als gevaarlijk blijkt te zijn. Het spoor leidt vervolgens naar Las Vegas, waar Bond een paar zeer inventieve moord aanslagen te verduren krijgt. Langzaam maar zeker komt Bond erachter, dat zijn aarts vijand Ernst Blofeld de hand heeft in zowel de diamant smokkel als de moord aanslagen. Blofeld heeft namelijk een verschrikkelijk wapen vervaardigd uit diamanten, waarmee hij de hele wereld bedreigt. Met nog slechts luttele seconden te gaan, moet Bond proberen het wapen uit te schakelen.

Diamonds are Forever is te bekijken via o.a Google Play. 

3) Amsterdamned – 1988

De grachten scènes uit deze legendarische eighties film met Tatjana Simic werden opgenomen aan de Oudegracht in Utrecht. Maar er zijn ook delen opgenomen op de Ouderzijds Achterburgwal achter De Wallen. Onder de foto de meest legendarische scène uit de film.

Waar gaat Amsterdamned over? 

Genre: actie, horror. Regisseur: Dick Maas. Met o.a .Huub Stapel, Monique van der Ven, Hidde Maas en Wim Zomer. 

In de grachten van Amsterdam zwemt een moordenaar. Een rechercheur van de Amsterdamse politie probeert met de aanwijzingen die hij heeft bij een duikersvereniging opheldering te zoeken. Een vrouwelijk lid van de vereniging krijgt zijn bijzondere aandacht, zij zal hem helpen met de zaak.

Amsterdamned is te bekijken via o.a. Ziggo on Demand. 

Afbeelding boven artikel: wandelroute langs verschillende filmlocaties.

Lees verder