Pim aflevering 7
Pim aflevering 7

Grieperdepiep: Pim aflevering 7

Hiep Hiep – ze heeft griep. Ik voel me tachtig en overreden door vier landrovers en de intercity naar Nijmegen. Plus, alles wat je kunt krijgen na het overlijden van je weerstand, heb ik ook gekregen. Mocht iemand iets ongepasts van me willen, vraag het me nu. Zonder weerstand geen weerstand. Koortslip, snot en keel-error. Ik lig plat terwijl mijn zorgzame schoonmoeder smerige mandarijnen pelt. Natuurlijk koos ik bij de Jumbo weer net het verrotte netje.

PLING. Een appje van mijn vriendin. Hoe het met mijn bumperlip gaat. Dominique is leuk.

SuperMoos eet snottebellen

Moos komt naar boven met een tekening. Ik kan er geen sla van maken, maar hij vertelt er gelukkig bij dat het snottebellen zijn die opgegeten worden door SuperMoos. “Ik eet ze allemaal op, dan word je weer beter, mama.” Smelt. Hoe onsmakelijk en lief is dit kind van mij. Koen roept naar boven dat Moos moet komen, omdat mama veels te boel te ziek wordt voor tekeningen. Ik doe moeite overeind te komen om Moos een kus te geven. Zodra hij uit het zicht is stort ik weer ter kussen.

Als Herfst je niet om zeep helpt, doet Winter het wel.

Hoe oneerlijk dit. Op zich weet de mens dat Herfst je met regen, kou en wind omver probeert te krijgen.

Ook interessant

Pim aflevering 6

Kermis: Pim aflevering 6

En als Herfst het niet doet, dan helpt Winter je wel om zeep. Maar ik besloot juist een maand geleden, dat het mij dit jaar niet zou gebeuren. Ik ben al drie maanden werkeloos en voel dat mijn lijf en leven aan het verschuiven zijn. Ik bedoel, kontputten-angst en erotische kermisdromen, daar moet echt geen griep overheen nu. De enige betaalde rol die ik te spelen heb is die van Piet Pippa in het Sinterklaasjournaal en dat moet overmorgen gedraaid. Bovendien staat Robert achter de camera, zie ik die ook nog eens. Nee, ik moet keihard overeind blijven. Dat verdien ik gewoon, want daar heb ik verdorie toch mijn stinkende best voor gedaan!

Dagelijks groene spinazie-shit.

Ik heb hardgelopen. Ik volgde zelfs de fat-attack-lessen van strakke, geblondeerde Samantha. Hell yeah. In een heuse sportschool en in zo’n  vreselijke fluorescerende fitnessbroek. Iedere dinsdag EN donderdag! Yes I did, yes I did. Dagelijks van die groene spinazie-shit, in plaats van dikke boterhammen met pindakaas en mergpijpjes bij de koffie. Zesduizend soorten gezondheids-thee heb ik gedronken, terwijl ik wenend de cappuccino vermoorde. Ik heb goddomme zelfs de leukste meneer van de Gall & Gall verruild voor kraanwater. Zeg maar eens bye-bye tegen de precious Pinot Blanc. En ik heb vierenzeventig euro uitgegeven aan weerstand-verhogende middelen bij de Etos. En nu krijg ik die poepgriep evengoed???

Zonder weerstand geen weerstand.

Pim

Het heerst.

De koorts stijgt als een malle: “Allemaal voor niks! Ja, voor alsnog een bumperlip!” Ik roep nog iets over doorligplekken en uitslag en smijt die smerige mandarijnenpartjes door de slaapkamer. Waarop mijn schoonmoeder acuut de dokter belt en klikt over hoe overdreven ik reageer op koorts. Gelukkig is mijn dokter kundig en een man. Die mij al een tijdje kent. Hij reageert kalm en origineel: “Het heerst.” Mijn schoonmoeder hangt op en vraagt voorzichtig of ze beneden pannenkoeken kan gaan bakken voor de kinderen. Ze is natuurlijk een enorme schat. Maar dat zijn we allemaal wel eens. Daar lig ik dan alleen in bed met die gloeiende, gloeiende, gloeiende griep. Hoe roei je die zo snel mogelijk uit?

PLING. Een appje van mijn vriendin. Dat ze vanavond Suits komt kijken. Dominique is leuk. En briljant! Vitamine H. Specter, of course.

“I could be drinking a juice box and still kick your ass.”  

Stupid flue.

Pim - handtekening

Naast acteren, drie kinderen, een man en een therapie, probeert Pim ook een beetje leuk te leven. In een wekelijkse column laat ze weten of dat lukt. Op zijn Pims. Deze week Pim aflevering 7. Alle afleveringen lees je hier

Like Girls in Film op Facebook om  nooit een aflevering te missen.

Lees verder

  • Column Pim: DAG PIMColumn Pim: DAG PIMRuim een jaar lang, vanaf de allereerste dag GirlsinFilm.nl het levenslicht zag, nam […]
  • Column Pim: <i>LENTEKERST</i>Column Pim: LENTEKERSTSo that was Christmas. Did it. Geen kerstdiner dit jaar. Maar! Ook geen schoonzus met […]
  • Column Pim: <i>X FOR THE GIRLS</i>Column Pim: X FOR THE GIRLSMijn kerstgroet aan alle Girls: Aan alle actrices en fotomodellen: hang dat dieet dit […]