Hallo Hollywood aflevering 14
Hallo Hollywood aflevering 14

Ben je starstruck?: Hallo Hollywood afl. 14

‘Ben je nooit ‘starstruck’ wanneer je tegenover Hollywood-grootheden zit?’ vragen mensen me heel vaak. Dat ik babbelend met een Nederlandse acteur als Barry Atsma of Fedja van Huêt cool kan blijven, omdat dit nu eenmaal mijn job is, geloven ze nog wel. Maar Brad Pitt, George Clooney en Johnny Depp zijn toch van een andere orde… Er zijn überhaupt maar weinig vrouwen die niet van hun à propos raken van hun verschijning.

Dokter Simon

Starstruck ben ik niet meer geweest sinds ik op mijn vijftiende met dokter Simon uit Goede Tijden op de foto mocht. Maar natuurlijk ben ook ik wel eens onder de indruk van grote acteurs met indrukwekkende cv’s. Dan ga ik een tikkeltje gespannen het gesprek in. De eerste was Will Smith, die zo relaxed en positief was dat ik binnen een minuut vergat dat ik eigenlijk zenuwachtig moest zijn. Zodra zo iemand begint te babbelen, zit ik ook niet vol adoratie toe te kijken, maar wil ik vooral heel veel vragen stellen, omdat ik nieuwsgierig ben naar zijn of haar verhaal.

Verhalenverteller

Mijn truc tegen de zenuwen is heel simpel: Ik bereid een interview extra goed voor. Toen ik Brad Pitt en Johnny Depp voor het eerst ontmoette (op wie ik in mijn tienerjaren toch wel een aardige crush had), heb ik gewoon heel veel vragen bedacht om te voorkomen dat er pijnlijke stiltes zouden vallen. Als zo’n acteur ziet dat jij je goed ingelezen hebt en weet waarover je praat, gaat het gesprek meestal vanzelf. Johnny Depp is sowieso een goede verhalenverteller. Als hij op zijn praatstoel zit, luistert de hele kamer ademloos naar alle grappige anekdotes die hij oplepelt.

Volg Girls in Film op Facebook. Dan verschijnt de nieuwe #HalloHollywood in je timeline.

Powervrouw

Angelina Jolie in Wanted © 2008 - Universal Studios
Angelina Jolie in Wanted © 2008 – Universal Studios

Toen ik powervrouw Angelina Jolie interviewde, was ik wel een tikkeltje nerveus, omdat ik was gewaarschuwd dat ik geen privévragen mocht stellen, en het blad waarvoor ik ging dat nu juíst wilde. Ik zag al helemaal voor me hoe ze na mijn tweede vraag (de eerste wijd ik altijd braaf aan de film) briesend weg zou lopen of me een sneer zou verkopen. Maar grappig genoeg was zijzelf het die direct over haar kinderen begon. Toen ik daar vervolgens op doorvroeg, bleek ze heel lief, zachtaardig en openhartig.

Persconferenties

Wat ik pas écht eng vind, zijn grote persconferenties. Niet vanwege de beroemdheden die naast elkaar op een rijtje klaar zitten om je te woord te staan. Maar vanwege de honderdvijftig collega’s in de zaal die meeluisteren en je aanstaren wanneer je een vraag stelt. En waarschijnlijk ben ik niet de enige, want het merendeel van mijn Nederlandse collega-filmjournalisten stelt helemaal geen vragen tijdens persconferenties en luistert alleen maar.

Lees ook: Underdressed naast Emma Watson; dat nooit.

Truc

Ik dwing mezelf er echter altijd toe, omdat ik het slap vind om helemaal naar Londen of LA te reizen en dan niet met ‘eigen’ quotes thuis te komen (ook al zijn die quotes niet zo eigen meer, omdat iedereen ze gebruikt). Mijn truc tegen de zenuwen? Ik ga op de eerste rij zitten, zodat ik de journalistenmassa achter me niet zie, en denk alleen maar: Voor wie is dit nu écht eng, voor mij of de acteurs die een spervuur aan vragen krijgen? Right!

Jill stapt voor haar werk als (film)journalist regelmatig op het vliegtuig naar New York, Londen of LA om daar de groten van Hollywood te interviewen. Op Girls in Film vertelt ze over haar bijzondere ontmoetingen en crazy ervaringen. Alle afleveringen vind je hier.

Foto boven artikel: Unspalsh – Tim Mossholder

Lees verder