<i>Here and Now</i>: van de makers van <i>Six Feet Under</i> en <i>True Blood</i> #trailertip
Here and Now

Here and Now: van de makers van Six Feet Under en True Blood #trailertip

Here and NowEen nieuwe serie van HBO en Alan Ball – dat kan niet anders dan goed zijn. Nadat deze gouden combinatie samenwerkte voor de successeries Six Feet Under (die over die begrafenisfamilie) en True Blood (die over die vampiers) slaan de twee nu hun handen ineen voor een nieuw familiedrama: Here and Now. En ik bekeek vast de eerste twee afleveringen.

Awardwinning acteurs in multiraciaal gezin

Here and Now heeft een ensemblecast met niet de minste acteurs. HBO heeft namelijk twee awardwinning hoofdrolspelers weten te strikken. Tim Robbins (Oscar voor Mystic River, en je kent hem vast uit The Shawshank Redemption) en Holly Hunter (Oscar voor The Piano, en je zag haar recent in The Big Sick).

De twee vormen een koppel met een divers multiraciaal gezin. Deze bestaat uit vier (inmiddels volwassen) kinderen, geadopteerd uit Vietnam (Duc), Colombia (Ramon), Liberia (Ashley) en een jongste biologische dochter (Kristen). Iedereen in het dynamische gezin heeft zijn eigen issues om mee te dealen maar de boel wordt pas echt intens wanneer Ramon onverklaarbare dingen begint te zien…

lees verder onder de foto

Here and Now

Snijd actuele thema’s aan

Een soort This Is Us met een bovennatuurlijke twist? HBO omschrijft de serie zelf als: “a provocative and darkly comic meditation on the disparate forces polarizing present-day American culture”. Dat klinkt allemaal ingewikkeld, maar wat zo tof is aan deze serie (voor zo ver ik het heb gezien) is dat er veel wordt gespeeld met actuele thema’s. Onderwerpen als vooroordelen, wit privilege, het patriarchaat, gender en subtiel racisme worden behandeld. Ook termen als slutshaming en woke komen voorbij.

Ik vind het tof hoe er in de serie op deze onderwerpen wordt ingegaan. Niet belerend, maar juist verrijkend. En dat is verfrissend, want er zijn maar weinig series op televisie die de kijker op deze manier een spiegel voorhoudt.

artikel gaat verder onder de foto

Here and Now

De ingrediënten van Alan Ball en HBO

Showrunner Alan Ball won een Oscar en Golden Globe voor zijn scenario voor American Beauty. Zowel deze film als zijn toentertijd revolutionaire HBO-series hebben dezelfde soort ingrediënten. Ook Here and Now heeft alles wat je van Alan Ball en HBO kan verwachten. Familiespanningen, zwarte humor, bovennatuurlijke elementen en full-on seks. Een aanrader!

Here and Now zal vanaf 11 februari te zien zijn op HBO, en vanaf 12 februari op Ziggo. Bekijk hier de trailer:

Lees verder