Het Verlangen
Het Verlangen

Het Verlangen: een verfrissende romantische komedie

Het Verlangen is vanaf 23 maart in de bioscoop te zien. Chantal Janzen speelt de hoofdrol in deze nieuwe komedie die zich afspeelt in de ‘literaire’ wereld. Zij speelt Brigitte, die zich als vreemde eend staande probeert te houden in deze – toch wel erg typische – wereld.

Waar gaat het over?

Als de zeer aantrekkelijke schoenenverkoopster Brigitte met een beroerd manuscript bij uitgeverij Goudemondt aankomt, zien de broers Marc en Boudewijn direct mogelijkheden. De uitgeverij verkeert in zwaar weer waardoor een succes zeer welkom is. Ze bedenken een wisseltruc waarbij ze Brigitte van rol laten wisselen met Herman, de onooglijke en stotterende auteur van een literair meesterwerk. Met Herman – hoe goed zijn boek ook is – weten de broers dat ze bij de media niet hoeven aan te komen.

De truc werkt; het boek wordt een megasucces en Brigitte ontpopt zich tot een ware mediaster. Maar wanneer haar stijgende roem Herman teveel wordt, start de strijd om erkenning.

Chantal Janzen in Het Verlangen (2017)
Chantal Janzen in Het Verlangen (2017)

Waarom ga je naar Het Verlangen?

De film is, ondanks de over het algemeen vrij voorspelbare plot ontwikkelingen, verfrissend. Aan het einde wordt je als je kijker ook goed verrast. De setting van de uitgeverswereld wordt hilarisch neergezet en Chantal is gewoon heel erg leuk als Brigitte. Leuk is ook dat er een aantal Nederlandse schrijvers als Ronald Giphart en Robert Vuijsje te zien zijn als cameo.

Lees ook: Bijzondere gastoptredens in een film #CAMEO’S

Like Girls in Film op Facebook voor meer kijktips.

Waarom niet?

Als je niet houdt van het vrij stereotypische: de slechterik is die onaantrekkelijke, enge meneer en de heldin is die erg knappe, sympathieke blondine – dan wordt je hier teleurgesteld.

De film is vanaf 23 maart te zien in de Nederlandse bioscopen. Ben je benieuwd geworden naar Het Verlangen? Bekijk hier de trailer:

Afbeelding boven artikel: Chantal Janzen en Gijs Naber in Het Verlangen (2017).

Lees verder