nieuwe trailer van seizoen 3 van Outlander
nieuwe trailer van seizoen 3 van Outlander

Hete heren en tijdreizen: een nieuwe trailer van seizoen 3 van Outlander !

Het zal je niet zijn ontgaan: Outlander, de serie van knappe mannen, geblokte kilts en tijdreizen – ook wel ‘one of TV’s best romances’ genoemd – is begonnen aan een gloednieuw seizoen. Het derde seizoen is nu uit in Amerika. Wij kunnen niet wachten tot deze ook in Nederland beschikbaar is!

Tot die tijd kunnen we weg zwijmelen bij de nieuwste trailer.

Spoiler alert! Als je de eerste twee seizoenen Outlander nog niet hebt gezien, is deze trailer niet voor jou. Sla de trailers over en ga door naar het stukje ‘Outlander voor beginners’.

Trailer 2

Trailer 1

Van elkaar gescheiden

De eerste trailer laat zien hoe Claire en Jamie, nu weer twee eeuwen van elkaar apart, proberen hun levens zonder de ander vorm te geven. Tijdens de laatste aflevering van het vorige seizoen zagen wij hoe Claire eindelijk haar dochter de waarheid vertelde over haar verleden. Haar man, Frank, was al overleden. Dit seizoen begint echter vlak na de thuiskomst van Claire in 1948. We krijgen dus hopelijk te zien wat er allemaal is gebeurd toen Claire en Frank weer bij elkaar waren. In de trailer zien wij verder Jamie hopeloos schreeuwen om zijn geliefde Claire, die hij wegstuurde omdat hij dacht te sterven op het slagveld. Beide willen terug naar elkaar, vooral nu dat Claire weet dat Jamie niet overleed tijdens de slag om Culloden. Maar de Grote Vraag is natuurlijk: gaan ze elkaar weer vinden? En in welk tijdperk? Kortom, genoeg intrige om als fan naar het nieuwe seizoen uit te kijken.

Outlander voor beginners

Het is een emotionele rollercoaster vanjewelste. De serie volgt Claire Rendall, een verpleegster tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zij gaat na de bevrijding samen met haar man Frank naar Schotland. Tijdens haar reis bezoekt zij een oude druïde gebedsplaats. Op die plek belandt zij, momenten later, in de achttiende eeuw. Ze wordt opgepakt door een groep Britse soldaten waarvan de leider de over-overgrootvader van haar man Frank is. Maar in tegenstelling tot haar echtgenoot is deze meneer totaal geen gentleman. Gelukkig wordt Claire op tijd gered door de Schotse hooglander en Jacobiet Jamie Fraser. Claire moet zien te overleven tijdens de oorlog tussen de Jacobieten en de Engelsen en haar weg naar huis te vinden. Maar naar verloop van tijd vraagt ze zich af waar dat huis is. Bij haar man Frank in 1945, of bij Jamie in 1743?

Nederlands kruidenvrouwtje

Ook leuk: de Nederlandse actrice Lotte Verbeek heeft een rol in dit historisch drama. Ze speelt Geillis Duncan, een vrouw met een voorliefde voor kruiden en geneeskunde die ze inzet voor duistere praktijkjes.

Lees hier over andere Nederlandse acteurs die succesvol zijn in het buitenland.

De eerste twee seizoenen van Outlander zijn te zien via Netflix. Lees je toch liever de boeken eerst? Die zijn te verkrijgen via bol.com.

Outlander GIFs - Find & Share on GIPHY

Afbeelding: Outlander seizoen 1 op STARZ

Lees verder