Hoe ziet een werkdag van regisseur <i>Anne de Clercq</i> eruit? #InHerShoes #video
regisseur Anne de Clercq

Hoe ziet een werkdag van regisseur Anne de Clercq eruit? #InHerShoes #video

In de serie In Her Shoes volgt Girls in Film vrouwen die werkzaam zijn in de filmindustrie gedurende een dag. De vrouwen laten zien wat hun werk precies inhoudt, wat ze leuk en minder leuk vinden en hoe ze tot hun beroepskeuze zijn gekomen. In deze aflevering: een dag op de set met Anne de Clercq, regisseur van Soof: Een Nieuw Begin. 

Bekend van

In de tweede editie van In Her Shoes volgt GiF Anne de Clercq een dag op de set van haar nieuwste regieklus Soof: Een Nieuw Begin. Ze regisseerde o.a voor de series De Co-assistent, Tessa, Verliefd op Ibiza en S1ngle. Maar ze regisseerde ook twee films; Jack bestelt een broertje en Hallo Bungalow. Voor de serie Soof: Een Nieuw Begin regisseert Anne vier afleveringen.

Van clown naar regisseur

Toen Anne klein was wide ze clown worden. Later kinderpsycholoog. Maar in 1999 studeerde Anne af aan de Nederlandse Film en Televisie Academie in de richting; Camera. Zelf zegt ze hierover: ‘Ik hield van fotografie en hield ook van films. Maar ik ben wel echt de camerakant op gegaan. En toen is eigenlijk de liefde voor regisseren ontstaan.’

Specialiteit

‘Ik hou er erg van als iets grappig is maar ook en iets kwetsbaars tegelijk is. Dus niet van hele grote dijenkletsers of van heel zwaar drama. Maar daar een beetje tussen in. Ik heb het idee dat ik daar wel goed in ben, dat ik dat wel kan.’

Soms zijn er scènes die tijdens het draaien niet zo grappig of leuk blijken te zijn als tijdens het schrijven. Acteurs kennen vaak hun rol heel erg goed en komen dan met alternatieven. Anne vindt dat in dit geval er ruimte zou moeten zijn voor improvisatie.

Wil je op de hoogte blijven van In Her Shoes? Vergeet je dan niet te abonneren op het YouTube kanaal van Girls in Film.

Genietmoment

Het allerleukste aan haar werk vind ze eigenlijk alle stappen. Wanneer ze in scenariofase zit, verheugt Anne zich op de draaiperiode. Tijdens de draaiperiode heeft ze zin in de montagefase. Maar het gelukkigst is Anne als ze op de set staat en met de cast kan samenwerken. De dagelijkse uitdaging voor Anne is op een dag leuke en goede scènes te draaien in een goede sfeer was. Voor Anne is het belangrijk dat iedereen zijn ding kan doen en zich goed voelt.

Met lieve Joy#soofdeserie #keyfilm #millstreet #annedeclercq

A post shared by Anne (@annedeclercq) on

Werk vs privé

Anne is vorig jaar moeder geworden. ‘Ik moet zeggen dat er tegen op zag. Omdat ik nog steeds drie keer per nacht er uit ga terwijl ik ook moet draaien en nightshoots heb. Maar het gaat eigenlijk best wel goed. Ook met hulp van het thuisfront en ouders.’ Anne vertelt ook dat het maar periodes zijn en ze er ontzettend veel energie voor terugkijkt.

Ben je benieuwd geworden naar het werk van Anne? Bekijk hieronder de aflevering van In Her Shoes

Meer afleveringen van In her Shoes vind je hier.

Lees verder