trailer van i, Tonya
trailer van i, Tonya

I, Tonya: Margot Robbie in kunstschaats schandaal #trailertip

De sportfilms slaan ons de laatste tijd om de oren! Na Borg/McEnroe en Battle of the Sexes is er nu de eerste teaser van: I, Tonya. Deze zwarte komedie met Margot Robbie in de titelrol vertelt het biografische verhaal van Tonya Harding.

Kunstschaatsbelofte

Tonya is een getalenteerde kunstschaatsster. Ze is de eerste Amerikaanse vrouw die een drievoudige axel sprong uitvoerde tijdens een wedstrijd. Een sensationele prestatie! Dé belofte van de Amerikaanse sportvrouwen! Maar, dit is niet het nalatenschap waarmee Tonya de geschiedenisboeken in gaat…

Sportschandaal

In 1994 komt ze in opspraak door haar aandeel in het complot om tegenstander Nancy Kerrigan te verwonden tijdens een oefensessie voor de Amerikaanse Kampioenschappen. De film speelt zich af in de aanloop naar de Olympische Winterspelen van 1994, wanneer Tonya’s carrière op het spel wordt gezet door een van de grootste schandalen in de geschiedenis.

Volg Girls in Film ook op Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor meer trailertips.

Toronto International Film Festival

I, Tonya ging in première op het internationale filmfestival in Toronto en ontving goede kritieken. Naast Margot Robbie is Sebastian Stan te zien als haar ex-man Jeff Gillooly en Allison Janney als haar moeder LaVona Golden. Laatstgenoemde won al een award voor beste vrouwelijke bijrol tijdens de Hollywood Film Awards.

Wij zijn heel benieuwd! Deze eerste beelden van de biopic beloven in elk geval veel goeds:

I, Tonya is vanaf 22 februari 2018 te zien in de Nederlandse bioscoop.

Foto boven artikel: © 2017 – NEON

Lees verder