trailer voor the dark tower
trailer voor the dark tower

Idris Elba en Matthew McConaughey in Stephen King verfilming

De horrorclown It is niet de enige Stephen King figuur die dit jaar op het witte doek te bewonderen is. Deze week kwam de trailer voor The Dark Tower uit. Deze film is een combinatie van maar liefst vier Stephen King boeken uit ‘The Dark Tower’ serie. Volgens regisseur Nikolaj Arcel is het echter niet een gewone remake. De film zou volgens Arcel meer dienen als een aansluiting op de boeken, in plaats van een hervertelling van de serie. De boeken zijn een versmelting tussen horror, fantasy, science fiction en western.

Het verhaal

Jake Chamers (Tom Taylor) is een elf jarige avonturier die hints ontdekt naar de mysterieuze Mid-World. Één van de drie werelden van de Al-wereld, een universum parallel aan het onze. In deze nieuwe wereld ontmoet hij ‘Gunslinger’ Roland Deschain (Idris Elba) die op de hielen wordt gezeten door kwaadwillende magier Walter Padick (Matthew McConaughey). Deschain moet in de End-World het ‘nexus punt’ zien te bereiken. Alleen dan stopt hij het vergaan van alle werelden. Met de hulp van Jake probeert hij het kwaad van Mid-World te ontwijken en de nexus te bereiken.

Say what?

Wij hebben de boeken niet gelezen en vinden het verhaal ook wat bizar klinken, maar de trailer en de acteurs maken indruk. Vandaar dat we hem toch met je wilden delen.

The Dark Tower draait vanaf 24 augustus in de bioscoop.

Afbeelding: © Sony Pictures Entertainment The Dark Tower

Lees verder