Imanuelle Grives
Imanuelle Grives

Imanuelle Grives: ‘Ik vind het leuk om grenzen op te zoeken’

2017 is hét jaar van Imanuelle Grives. Ze was dit jaar al te zien in Tuintje in mijn HartCelblok H, Vechtershart en deed mee aan Wie is de Mol? Jill interviewde Imanuelle voor Girls in Film.

1. Jij bent iemand die voor elke rol écht transformeert, is dat iets wat je opzoekt?

favoriete films en series van Imanuelle Grives
Imanuelle (links) in Tuintje in mijn Hart

“Ja, ik vind het leuk om ieder personage dat ik speel weer helemaal anders te maken: qua looks, maar ook in de manier waarop ik beweeg of door het personage een ander accent te geven. Ik vind het een voorrecht dat ik zo veel kan transformeren in mijn rollen, dat is wat mijn werk zo interessant maakt. Acteurs zeggen wel eens dat hier weinig mogelijkheden voor zijn in Nederland, maar ik probeer het gewoon zélf op te zoeken.”

2. In Vechtershart speel je een kickbokster; dat moet heftig zijn geweest qua voorbereiding?

“Klopt, ik heb voor het tweede seizoen heel hard getraind en een streng dieet gevolgd. Op een gegeven moment heb ik een scène waarin ik zo slank en afgetraind ben dat ik het zelf ook een beetje spannend vind. Maar ik doe het echt voor de rol, vind het wel leuk om mezelf te pushen en grenzen op te zoeken. Normaal zullen mensen al snel zeggen: ‘Jeetje, je bent wel erg dun’, of: ‘Wat ben jij dik geworden?’ Maar nu kan ik het gewoon uitproberen, omdat het bij mijn werk hoort. Ik moet wel zeggen dat het zwaar was, ik snakte op een gegeven moment zo naar frietjes. Maar om mijn doelen te halen was dit het wel waard.”

3. Je speelt vaak sterke vrouwen, is dat een bewuste keuze?

“Ik houd er vooral van om gelaagdheid in een rol op te zoeken. Dus als ik een sterke vrouw speel ook op zoek te gaan naar haar kwetsbaarheid. Of zoals bij Dorien in Celblok H: zij is in het script eigenlijk geschreven als een zachte vrouw. Ik vind het dan juist interessant om ook haar kracht te laten zien. Een rol wordt past spannend als iemand een goede en een slechte kant heeft en je als kijker strijd ziet.”

Volg Girls in Film op Facebook voor meer interviews met acteurs en makers in je timeline.

4. Wat kun je vertellen over je rol in Tuintje in mijn Hart?

“Ik speel een van de drie zusjes van Virgil (Edwin Jonker). Mijn personage is vooral te zien in de familiescènes, die showen hoe warm het gezin eigenlijk is. Voor de film ben ik drie keer heen en weer gereisd naar Suriname; dat was heel tof. We filmden aan een kant van het land die ik niet kende en waar de natuur zo ongekend mooi is. Zodra je de stad uit gaat, zie je alleen maar prachtige wildernis en voel je je zo klein en bescheiden.”

Weten welke films en series favoriet zijn van Imanuelle? Klik hier.

5. Je deed mee aan Wie is de Mol? Heeft dat je leven op zijn kop gezet?

“Nou, ik heb zeker gemerkt hoe enorm het leeft. Overal waar ik kwam, kreeg ik reacties. Mijn vrienden werden erop aangesproken, en zelfs mensen die ik nooit meer spreek, kregen opmerkingen als: ‘Jij hebt toch bij haar op school gezeten?’ Ik vond het heel fijn om te zien dat ik zo werd gewaardeerd. Normaal speel ik een rol, maar nu liet ik toch vooral mezelf zien. De reacties waren ontzettend tof en ik kreeg heel veel warmte op social media. Het is gaaf dat zo veel mensen een connectie voelen en hun liefde laten blijken.”

Afbeelding boven artikel: Imanuelle Grives in Vechtershart. Foto: Pief Weyman. 

Lees verder