the 100
the 100

In de serie The 100 draait alles om overleven #kijktip #Netflix

Deze week is alweer het vijfde seizoen van de hitserie The 100 gestart op Netflix. Één van de favoriete series van Junice Mauriks, (mede)beheerder van de Facebook Groep ‘Series & Film Addicts Nederland’. Voor Girls in Film schreef ze een blog nav de eerste aflevering van seizoen vijf.

Elke maandag komt er een nieuwe aflevering op de streamingsdienst. The 100 is een serie van de Amerikaanse televisienetwerk The CW. Omdat Netflix een deal heeft dit netwerk komt er al snel na de Amerikaanse uitzending een aflevering in Nederland uit. Net zoals bij de series Riverdale, Dynasty en Arrow.

100 proefkonijnen

Het laatste seizoen van The 100 is met een enorme cliffhanger geëindigd. Het heeft een jaar geduurd voordat we er eindelijk achter komen hoe het afloopt. De serie speelt zich 97 jaar na een nucleaire oorlog af. De overlevenden leven in ruimtestations en noemen zichzelf ‘de Ark’. Generaties later zijn ze dringend opzoek naar een nieuwe leefomgeving. Ze besluiten om 100 jonge ‘misdadigers’, veroordeeld voor wat op aarde relatief kleine misdaden zouden zijn, naar de aarde te sturen om te testen of deze bewoonbaar is. Het is natuurlijk logisch dat bij aankomen op aarde alles anders is dan ze gedacht hadden.

Alles draait om overleven

De serie zet je aan het denken over de mensheid, morele waardes en de keuzes die mensen maken. Vooral de ontwikkeling die de vaste acteurs maken is mooi om te zien. Het bevat alle ingrediënten voor een goede serie: spannend, drama, romance, (knappe mannen en vrouwen) en actie!

De serie heeft ook een hoog girl power gehalte en laat zien dat vrouwen ook kunnen leiden en vechten als mannen. Overleven staat centraal in deze serie en dat alle keuzes die je moet maken niet altijd de keuzes zijn die je wilt maken. The 100 laat ons zien dat er geen goede en slechte mensen zijn, alleen mensen die proberen te overleven.

Volg Girls in Film ook op Facebook | Instagram | YouTube of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Hoog bingewatch gehalte

Het is een spannende serie met een fijn tempo om bij te houden. Het verhaal ontwikkelt zich niet te langzaam. Elke aflevering gebeurt er iets waardoor je verder MOET kijken. Elk seizoen eindigt met een cliffhanger wat het bijna onmogelijk maakt om er een heel jaar te moeten wachten op een nieuw seizoen!

Zonder al teveel te spoilen, kan ik wel zeggen dat het vijfde seizoen erg goed (en vooral spannend) begint! Jammer dat we dan weer een week moeten wachten voor we verder kunnen kijken. Want het is zeker een serie met een hoog bingewatch gehalte! Gelukkig gaan er ook al geruchten rond dat er een seizoen 6 op de planning staat! Veel kijk plezier allemaal!

Seizoen 1 t/m 4 van The 100 staan op Netflix. Vanaf 30 april komt er elke maandag een nieuwe aflevering van seizoen vijf online. Bekijk hieronder de trailer van seizoen vijf:

Foto boven artikel: Diyah Pera/The CW –© 2016 The CW Network, LLC. 

Lees verder