In gesprek met de cast van Redbad #video
interview cast Redbad

In gesprek met de cast van Redbad #video

De nieuwe Nederlandse film Redbad is vanaf 28 juni te zien in de bioscoop. Een zeer indrukwekkend heldenepos van Roel Reiné (Michiel de Ruyter) over de legende van Redbad en de strijd tegen het oprukkende Christendom. Met een zeer indrukwekkende cast.

Vol indrukwekkende verhalen over de kelen doorsnijden, scènes met tientallen paarden, gedoopt worden en interessante familiedynamiek. Wij spraken Gijs Naber, Loes Haverkort, Britte Lagcher, Renée Soutendijk, Lisa Smit, Egbert Jan Weeber, Derek de Lint en Teun Kuilboer.

Over Redbad

Redbad (Gijs Naber), zoon van Koning Aldigsl, twijfelt aan de verouderde heidense rituelen van zijn volk. Hij komt in conflict met zijn vader als zijn vriendin Fenne (Lisa Smit) aangewezen wordt om geofferd te worden aan de goden. Tijdens het offerritueel vallen de Franken de stad binnen. De Frisii (ook bekend als ‘de vrije mensen’) zijn Dorestad kwijt.

LEES OOK: Lisa Smit – kicken op het maken van mooie dingen

Redbads oom Eibert (Derek de Lint) zet aan tot een machtsgreep en geeft Redbad de schuld van de nederlaag en de dood van zijn vader. Vastgebonden op een vlot, wordt Redbad de zee opgeduwd om te sterven. Maar Redbad weet de tocht te overleven en spoelt aan bij de Vikingen. Daar leert hij de kracht van zijn eigen cultuur kennen. Hij wordt langzaam opgenomen in de clan. Nadat hij met de Vikingen meevecht tegen een rivaliserende clan Noormannen, trouwt hij met de dochter (Loes Haverkort) van koning Wiglek (Søren Malling).

interview cast Redbad

Als hij samen met zijn vrouw terugkeert in Dorestad ontdekt hij dat zijn zus (Britte Lagcher) is uitgehuwelijkt aan de zoon van de Frankische koning Pepijn van Herstal (Jonathan Banks). Hij ziet tijdens een jaarmarkt hoe priester Willibrord zijn zus met geweld bekeert en vernedert. Hij zweert haar te bevrijden. Dit kan hij niet alleen, maar het leger van zijn oom en neef (Teun Kuilboer), die inmiddels aan de macht zijn, lijkt niet sterk genoeg om de Franken te verslaan.

LEES OOK: ons interview met Loes Haverkort 

Bekijk hier de trailer van Redbad.

 

Lees verder