Elskes Kast
Elskes Kast

In Her Shoes: Elskes Kast – Hoe verloopt een kindercasting? #video

In de serie In Her Shoes volgt Girls in Film vrouwen die werkzaam zijn in de filmindustrie een dag. De vrouwen laten zien wat hun werk precies inhoudt en wat ze al gedaan hebben. In de eerste aflevering: Elskes Kast – Hoe verloopt een kindercasting? 

Elskes Kast

In deze eerste editie van In Her Shoes volgen we Elske Falkena. Zij is castingdirector en doet voornamelijk kindercastings voor films en series. Elske doet dit werk al 17 jaar. Een van haar eerste kindercastings was voor de serie Dunya & Desie en haar eerste grote film was Lepel. Hierna volgde nog vele projecten. Elskes Kast heeft nu ongeveer 60 films gecast waaronder De Held.

Waar wordt op gelet?

Elske let op verschillende dingen tijdens de casting. Het allerbelangrijkste is dat een kind plezier heeft in het acteren en of het kind een bepaalde weerstand heeft. Het kind moet de lange dagen op de set aan kunnen en zichzelf blijven. Elske merkt dat de laatste jaren steeds meer kinderen binnenkomen met vlekken in de nek. De reden hiervan is dat het tegenwoordig meer gezien wordt als een wedstrijd. En dat is natuurlijk niet de bedoeling, het moet voor het kind leuk zijn om een casting te doen voor een film of serie.

Wil je op de hoogte blijven van In Her Shoes? Vergeet je dan niet te abonneren op het YouTube kanaal van Girls in Film.

Om een goed beeld te krijgen van wat nu eigenlijk een kindercasting inhoudt, laat Elske ons meekijken tijdens een casting van twee meiden. Ze doet eerst oefeningen waardoor de kinderen wat losser worden en zich meer op het gemak voelen. Hierna volgt de casting.

Because We Carry

Naast het casten werkt ze ook nog voor de organisatie Because We Carry. Deze organisatie zet zich in voor de vluchtelingen op Lesbos. Elske zamelt spullen in voor de kinderen, maar gaat ook zelf  regelmatig naar Lesbos om te helpen. Zo schminkt ze de kinderen, speelt toneelstukken met ze en maakt armbanden.

Ben je benieuwd geworden naar het werk van Elske? Bekijk hieronder In Her Shoes

Lees verder