Dan Karaty
Dan Karaty

In HIS Shoes: Dan Karaty over acteren, zijn Soof-auditie en een US-remake? #video

Voor onze rubriek In Her Shoes gaan we geregeld mee op pad met een bijzondere vrouw uit de filmindustrie om een kijkje te nemen achter de schermen bij haar werk.

Voor deze ene keer maken we een uitzondering en zijn we op pad gegaan met Dan Karaty. Hij neemt ons mee naar de persdag én de feestelijke galapremière van de serie Soof: Een Nieuw Begin.

Creatieve duizendpoot

Dan is een creatieve duizendpoot: danser, choreograaf, jurylid én acteur. Voor die laatstgenoemde professie keert Dan voor de serie Soof: Een Nieuw Begin terug als Jim Cole, de verleidelijke choreograaf die Soof’s hoofd op hol laat slaan. En bij de lancering van een nieuwe serie, hoort pers en publiciteit. Maar hoe overleef je zo’n persdag? “Het is tof om aan iedereen te mogen vertellen wat ze van de serie kunnen verwachten en hoe leuk het gaat worden,” vertelt Dan.

Meer afleveringen van In her Shoes vind je hier.

‘Bit by the acting-bug’

Want leuk, dat vindt hij acteren zeker. Terwijl Soof eigenlijk out of the blue op zijn pad kwam. Hij had nog nooit gespeeld, maar Soof werd zo’n fantastische ervaring dat het ervoor zorgde dat hij “got bit by the acting-bug,” zoals Dan het zelf omschrijft. Na twee films, een televisieserie én een nieuw seizoen op komst is toch wel te stellen dat Jim Cole hem veel heeft gebracht.

Het is een rol die dicht bij hem zelf ligt, wat Dan alleen nog maar nieuwsgieriger maakt naar eventuele nieuwe personages in de toekomst. “Ik wil mezelf blijven uitdagen en het avontuur opzoeken.” Maar zíjn er dan ook daadwerkelijk nieuwe personages op komst voor Dan? “Er wordt hier en daar over gesproken,” verklapt Dan, “zowel hier in Nederland als in Amerika. Bovendien gaan we Soof ook naar Amerika halen voor een remake…”

Instant chemistry

Maar was het niet doodeng om ineens te gaan acteren zonder ervaring? “Man, ik was nerveus! Stap je ineens zo’n ruimte in met Lies Visschedijk en Antoinette Beumer… Maar gelukkig stelden ze me al heel snel op mijn gemak en Lies en ik hadden instant chemistry. En eigenlijk wisten we toen allemaal direct: dit gaat werken.”

En óf het werkt! Soof: Een Nieuw Begin is te zien op Videoland en elke zondag om 21:00 op RTL4.

Lees verder