interview Gal Gadot: ‘Een echte Wonder Woman toont ook haar kwetsbaarheid.’
Interview Gal Gadot

interview Gal Gadot: ‘Een echte Wonder Woman toont ook haar kwetsbaarheid.’

Dankzij haar rol in de succesfilm Wonder Woman behoort Gal Gadot ineens tot de Hollywood-top. Aan Girls in Film vertelt de 32-jarige Israëlische hoe het was om de meest iconische powervrouw te spelen.

Gekleed in een wit coltruitje van Wolford, een zijden broek van Lanvin en op torenhoge witte Louboutins komt Gal Gadot de interview-ruimte binnenlopen. Het is haast niet te geloven dat deze vrouw in maart pas bevallen is van haar tweede dochter, zo strak zit ze alweer in haar vel. Maar we hebben het hier natuurlijk wel over Wonder Woman. “Zo voel ik me vandaag anders helemaal niet”, lacht de voormalige Miss Israël. “Ik heb mijn rug geblesseerd toen ik een verkeerde beweging maakte, dus vandaag ben ik een powervrouw die van interview naar interview strompelt.” 

1) Hoe was het om zo’n iconische powervrouw te mogen spelen?

“Ik was in eerste instantie vooral verbaasd dat dit iconische personage al 75 jaar meegaat en dat we nog nooit haar originele verhaal verfilmd hadden gezien. Jongens groeien op met Superman, Batman en Spider-Man, maar wij vrouwen hebben nooit een sterk vrouwenkarakter gehad om tegenop te kijken. Daarom alleen al vond ik het een eer om haar te mogen spelen: zowel meisjes als jongens hebben nu een sterke vrouw als voorbeeld. Iedereen heeft het tegenwoordig maar over ‘empowerment’ van vrouwen, maar dat kan alleen als we het meisjes al op jonge leeftijd leren en ze ook de juiste rolmodellen meegeven. Als moeder van twee dochters zie ik een belangrijke taak om hen op te laten groeien tot sterke vrouwen.”

Misschien ook interessant: Gifkijkt: Wonder Woman is sterk, kwetsbaar en raak!

2) Waarin zit volgens jou het grootste verschil tussen Wonder Woman en de mannelijke superhelden?

“Wonder Woman mag dan een groot strijder zijn, net als de mannelijke superhelden, ze heeft haar vrouwelijke kwaliteiten behouden. Haar kwetsbaarheid, haar compassie, haar warmte en liefde, haar emotionele intelligentie en haar gevatte humor. De combinatie van die vrouwelijke eigenschappen met haar superpower heeft haar alleen maar completer en krachtiger gemaakt.”

#Repost from @wonderwomanfilm ✨ Here’s some BTS footage from #wonderwoman #InTheaters

A post shared by Gal Gadot (@gal_gadot) on

3) Wat zijn de gevechten die jij als hedendaagse ‘wonder woman’ moet voeren?

“Het is anno nu best gecompliceerd om een krachtige vrouw te zijn, want van ons wordt verwacht dat we de beste moeders zijn, de beste vrouwen, dat we het huishouden runnen en ook nog een fantastische carrière hebben. Dat zijn een hoop ballen die we hoog moeten houden. Niet alleen vrouwen trouwens, ook van mannen wordt steeds meer verwacht. Vroeger waren ze vooral broodwinner, maar mannen anno nu zijn veel meer betrokken bij hun gezin. Een echte wonder woman óf man geeft toe dat het ook weleens niet lukt, juist je kwetsbaarheid tonen, maakt je sterk.”

Volg Girls in Film op Facebook voor meer interviews met acteurs en makers in je timeline.

4) Hoe heb jij je voorbereid op deze rol?

“Toen ik hoorde dat ik ‘m had, ben ik eerst dozen vol stripverhalen over Wonder Woman gaan lezen, wat dat betreft ben ik echt een nerd! Ik heb vijf tot zes maanden getraind voor de rol: twee uur per dag krachttraining in de sportschool, twee uur martial arts training en daarna nog anderhalf uur paardrijden. Het was uitputtend, maar ik voelde een grote verantwoordelijkheid, omdat ze zo iconisch en sterk is, dat kun je natuurlijk niet gaan faken.”

5) Hoe was het om met zoveel vrouwen op de set te staan, onder wie onze eigen Doutzen Kroes?

“Ik vond het ontzettend fijn om met zoveel vrouwen te werken, het was echt de vibe van een sisterhood. Er was geen moment sprake van jaloezie of vijandigheid, iedereen was superlief tegen elkaar en heel geïnteresseerd: ‘Hoe gaat het, babe?’ ‘Hoe is het met je kinderen?’ Ik heb in het verleden veel met mannen gewerkt en dan merk je toch dat de sfeer veel zakelijker is. Nu kende iedereen, van cast tot crewleden, elkaar bij naam, maar wisten we bijvoorbeeld ook hoeveel kinderen de ander had. Dat maakte dat het voelde als één grote familie.”

Amazonianhood👊🏻 LOVE my sisters👭👭@doutzen @cn_connienielsen @naprous

A post shared by Gal Gadot (@gal_gadot) on

Afbeelding boven artikel: Gal Gadot in Wonder Woman (2017)

Lees verder