Hadewych Minis: ‘Het leven beloont je als je grote stappen durft te nemen’

5 persoonlijke vragen, no mercy, dat is de opzet van het Girls in Film naked truth-interview. Dit keer: Hadewych Minis, die nu te zien is Hollands Hoop S2 en vanaf 11 januari in de film Tokyo Trial.

1. Wat is je belangrijkste focus voor het komende jaar?

“Dat is mijn eigen solo: ik ga voor het eerst acteren, zingen, bassen en dansen samenbrengen in één voorstelling. Ik heb een tijdje geen theater gedaan, omdat de kinderen heel klein waren, maar het begint nu toch weer te kriebelen. De voorstelling I’m a woman wordt een ode aan de vrouw. Ik vind het doodeng om dit te doen in mijn eentje, maar tegelijkertijd ook ontzettend gaaf.”

2. Om welke beslissing in je leven ben je nog elke dag happy?

Foto: Anne Timmer

“Het meest happy ben ik met de beslissing om kinderen te krijgen; ik ben heel blij dat dat gelukt is. En verder ben ik heel gelukkig dat ik weg heb durven gaan bij Toneelgroep Amsterdam om te gaan freelancen. Ik vind het nog steeds een van de allerbeste gezelschappen, maar ik voelde gewoon dat het tijd was om zelf dingen te gaan maken. Iedereen verklaarde me voor gek, maar uiteindelijk heeft het me heel veel goeds gebracht in mijn carrière.”

3. Welk advies zou jij je jongere ik willen geven?

“Stop met roken! Ik heb zestien jaar gerookt en ben daar nu tien jaar mee gestopt – dat had ik veel eerder moeten doen. En verder zou ik tegen mijn jongere ik willen zeggen: Durf te kiezen. Als je voelt dat je iets moet doen, moet je daar altijd voor gaan. Veiligheid is zeker niet de beste optie. Ik heb een paar enge keuzes gemaakt, maar daarna zijn heel veel dromen uitgekomen. Het leven beloont je als je grote stappen durft te nemen.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook.

4. Welke film of serie kan je iedereen aanraden?

“Mijn man en ik zagen laatst op Netflix de film The Meyerowitz Stories van regisseur Noah Baumbach, met Dustin Hoffman en Adam Sandler. Bij die laatste denk je meestal aan komedie, maar deze film is verdriet en komedie in één. Het schuurt heel erg en tegelijkertijd is het ontzettend grappig. Ik vond het een meesterlijke film, dus die raad ik aan. En het tweede seizoen van Hollands Hoop natuurlijk, waar ik zelf in meespeel.”

5. Wat kijk je graag als guilty pleasure?

Dirty Dancing, die film vind ik nog steeds zo fantastisch. Ik verheug me er nu al op om ‘m later met mijn kinderen te gaan kijken. De muziek is heerlijk en het dansen is zo vet. En omdat Jennifer Grey daarna niet veel meer heeft gedaan op acteergebied, is zij voor altijd ‘Baby’ uit Dirty Dancing gebleven.”

Luister ook onze playlist met muziek uit je favoriete films uit de jaren ’80.  

Bekijk hieronder de trailer van Tokyo Trial met Hadewych en houd onze site in de gaten voor nieuws over deze film:

Foto boven artikel: Hadewych in Tokyo Trial

Lees verder