interview Kiki van Deursen
interview Kiki van Deursen

Kiki van Deursen: ‘Ik heb eigenlijk een hele luie inborst’ [interview]

5 persoonlijk vragen dat is de opzet van het Girls in Film naked truth-interview. Met deze keer Actrice Kiki van Deursen (32). Die naast Eva Laurenssen en Carolien Karthaus-Spoor ten zien is in de komedie Bella Donna’s.

Drie vriendinnen Amy (Kiki van Deursen), Jasmijn (Carolien Karthaus-Spoor) en Sasha (Eva Laurenssen) besluiten na het overlijden van hun hartsvriendin Bella haar bucketlist af te maken. Dat is het uitgangspunt van de filmkomedie Bella Donna’s waarin Kiki van Deursen een van de hoofdrollen wist te scoren.

Zij, Carolien en Eva zijn in het echte leven ook vriendinnen. “Dat maakte het natuurlijk te gek om samen te werken; het kennismakingsproces konden we overslaan, en ik denk dat je de lol die we hadden zeker terugziet op het witte doek”, vertelt Kiki. Samen daadwerkelijk een bucketlist afwerken was ‘een groot feest’ voor de actrice.

Lees hier ons premièreverslag over Bella Donna’s.

1.Wat staat er bovenaan jouw bucketlist?

“Ik zou heel graag de wereld over willen reizen en dan bijvoorbeeld drie jaar weg willen blijven.

interview Kiki van Deursen
Eva (l), Kiki (m) en Carolien (r) op de rode loper tijdens de première van Bella Donna’s

Vanwege tijdgebrek en omdat het veel geld kost, zie ik dat voorlopig niet gebeuren, maar het blijft een droom. Verder heb ik voor Bella Donna’s wel wat dingen kunnen afvinken die misschien vooraf niet op mijn bucketlist stonden, maar wel te gek waren. We mochten parachutespringen, met een paard door een drive rijden en mijn favoriet: illegaal straatracen. Eén stunt heb ik zelf mogen doen: heel hard achteruit racen, dat was echt te gek. Ik begrijp nu waarom alle jongens het zo gaaf vinden, want het geeft een enorme kick als je keihard dat pedaal kunt indrukken en naar achteren racet.”

2.Wat is je belangrijkste focus voor het komende jaar?

“Ik ben tot de kerst druk met het draaien van het vierde seizoen van Smeris. Daarnaast zing ik in een 11-koppige disco/funk-band Love the System waarmee we net onze eerste single hebben uitgebracht en 16 oktober in de bovenzaal van Paradiso optreden. En ik zit bij een muziektheatergezelschap waarmee ik voornamelijk bluegrass/country zing, en we zijn van plan een nieuwe western te gaan maken. Ik ben blij dat het zo lekker stroomt nu, maar het mag altijd méér zijn, want ik vind werken het allerleukste wat er is.”

3.Welke slechte eigenschap moet jij echt eens gaan aanpakken?

“Ik heb eigenlijk een heel luie inborst. Niet als ik moet draaien of spelen, dan sta ik altijd op tijd klaar. Maar privé ben ik ontzettend lui en kom ik heel vaak te laat. Dat komt omdat ik altijd denk: Nog even dit en nog even dat, en dan ben ik zo traag. Het bezorgt me ontzettend veel stress, dus ik zou mezelf er een groot plezier mee doen om eens aan die luiheid te gaan werken.”

4.Welke advies zou jij aan je jongere zelf willen geven?

“Richt en focus je op waar je voor staat en wat je wil in de toekomst. Ik wist op de middelbare school al snel dat ik actrice wilde worden, maar ik had toen nog te weinig focus omdat ik het ook belangrijk vond om mijn vrienden te zien en uit te gaan. Soms heb ik wel iets te veel gefeest en was ik behoorlijk laks, daar heb ik wel een beetje spijt van. Aan de andere kant is het ook lastig om zo jong al zo bewust met je doelen bezig te zijn. Alles is dan nog mogelijk en dat wil je onderzoeken en meemaken; daar is ook niks mis mee.”

5. Welke rol had jij zelf heel graag willen spelen?

“Ik had heel graag de rol van Saga Norén in de Deense serie The Bridge willen spelen. Zij is een briljante onderzoek-rechercheur, maar ze is ook heel autistisch, wat het een heel interessant personage maakt. Deze rol is zo goed uitgedacht en geschreven, het is misschien wel de meest gave vrouwenrol die ik ooit heb gezien. Als ik straks een jaar of vijftig ben, zou ik ook heel graag Martha in Who’s Afraid of Virginia Woolf? willen spelen, een toneelstuk over de krochten van het huwelijk. Hopelijk wordt-ie tegen die tijd opnieuw op de planken gebracht.”

Foto boven artikel: Bella Donna’s

Lees verder