interview Loes Haverkort
interview Loes Haverkort

Loes Haverkort:‘Ik wil het allemaal doen’

Loes Haverkort is vanaf 20 april te zien in Voor Elkaar Gemaakt en vanaf 19 april in de online mini-crime De Vlucht op Linda.tv. Girls in Film sprak haar over haar projecten en dromen.

1. Waarom is Voor Elkaar Gemaakt een aanrader om te gaan kijken?

“Ik vond het zelf een heel leuk en grappig gegeven dat het een romantische komedie is met een man (Matthijs van de Sande Bakhuyzen) in de hoofdrol. Meestal zie je in zulke films een vrouwelijke hoofdpersoon, die verliefd wordt, maar nu bekijk je het eens vanaf de andere kant. Matthijs speelt een jongen die via de spermabank op zoek gaat naar waar zijn zaad is gebleven en dan ontmoet hij Jip, die ik speel. Matthijs doet het zo ontzettend leuk, het is echt een lieve, innemende film geworden.”

2. Denk je dat veel mensen zich in dit verhaal zullen herkennen?

“Ik denk wel dat het iets is wat veel mensen zal aanspreken. Bij ons is het gelukkig allemaal meteen gelukt toen we kinderen wilden, en is het razendsnel gegaan, maar dat is niet altijd vanzelfsprekend, dat zie ik ook om me heen. Mijn personage Jip wil heel graag moeder worden, maar dat lukt dus niet. Het heeft mij zelf ook wel aan het denken gezet: Hoe ver zou ik gaan?”

3. Je doet film, tv en theater, zingt in je eigen band en hebt ook nog een gezin. Hoe lukt het om al die ballen hoog te houden?

“Dat gaat eigenlijk vanzelf. Ik heb nu wel een hoop projecten achter elkaar gedaan, maar daar staat tegenover dat ik dan weer een paar maanden thuis ben om bij mijn gezin te zijn. Mijn man Floris en ik zitten op dit moment veel met onze band LOUISV in de studio om liedjes te schrijven, en dan staat het acteren weer even op een lager pitje. Voor mijn gevoel heb ik hier wel een goede balans in gevonden.”

H I N K E L E N ❤

A post shared by Loes Haverkort (@loeshaverkort) on

4. Geven jullie je gezamenlijke passie voor muziek ook aan je kinderen mee?

“Jazeker, Johannes, onze oudste, is vijf en hij zit al van jongs af aan achter de piano. Hij is heel muzikaal en wilde zelf al heel graag op pianoles. Als Johannes en Floris op zondag samen achter die piano zitten, smelt ik echt helemaal. Marie is drie, dus die is nog wat jong, maar we zetten thuis voor het slapen gaan altijd een aantal nummers op waarbij we gaan zingen, dansen en springen. Mahna Mahna van de Muppets komt altijd voorbij, Marie wil het liefst iets uit Frozen horen en Johannes een liedje van Michael Jackson.”

Volg Girls in Film op Facebook voor updates over de leukste actrices.

5. Waar droom je nog van qua carrière?

“Wat we nu allemaal bereikt hebben met de band, is iets wat we nooit hadden durven dromen. We waren Serious Talent bij 3FM, mochten op Noorderslag spelen en één van onze liedjes is gebruikt in de Netflix-serie Santa Clarita Diet. Natuurlijk is het wel een droom om straks met onze muziek te gaan touren. En verder hoop ik acteren en zingen te kunnen blijven combineren, juist die afwisseling maakt het zo leuk. Ik wil niet kiezen voor één ding of me te veel vastleggen. Tv, muziek, theater, film… ik wil het allemaal doen!”

Ik presenteer u Isabel Rodriguez! Een nieuwe serie. Of Mini-Crimi zoals dat heet.@linda.tv #minicrimi #devlucht

A post shared by Loes Haverkort (@loeshaverkort) on

Afbeelding boven artikel: Loes Haverkort in Voor Elkaar Gemaakt (2016) @ Elmer van der Marel

Lees verder