interview met Achmed Akkabi
interview met Achmed Akkabi

Achmed Akkabi: ‘Als je alle rollen maar aanneemt, word je lui’ 

Met een mix van films als Rabat en Chez Nous, de series Bluf en Moordvrouw en nu zijn rol in Soof 2 heeft Achmed Akkabi een cv om U tegen te zeggen. Girls in Film vroeg de 33-jarige acteur naar zijn verdere ambities. Hieronder lees je het interview met Achmed Akkabi.

Je bent qua cv niet in een hokje te stoppen; is dat iets waar je bewust aan werkt?

img_8455
Jill en Achmed

“Zeker, dat is hoe ik met mijn carrière omga: ik zou heel veel kunnen doen, maar ik wil niet alles doen. Dingen die ik al een keer gedaan heb, wil ik niet meer herhalen, dat vind ik niet interessant. Sinds ik in Moordvrouw speel, word ik sneller gevraagd om ook in een film een politieagent te spelen. Dan denk ik dus: als je mij in zo’n rol wilt zien, kijk je maar naar de serie. De consequentie van vaker ‘nee’ zeggen, is dat ik ook wel eens een paar maanden wat rustiger ben. Maar ik vind die onrust altijd wel prettig, dat houdt me scherp. Als je alle rollen maar aanneemt, word je daar alleen maar lui van, dat is niet mijn stijl.”

Back at it. #setlife #MV6

A photo posted by Achmed Akkabi (@achmedakkabi) on

Wat zijn je verdere ambities qua acteren?

“Ik zou eigenlijk alles nog wel kunnen spelen, er zijn zoveel interessante verhalen te vertellen. Bij mij staat voorop dat het een rol moet zijn, die ik nog niet heb gedaan. Naast acteren ben ik ook bezig met ontwikkelen, ik wil heel graag als maker verhalen vertellen. Ik doe dit met een klein team getalenteerde mensen, we hebben nu bijvoorbeeld een Girls-achtig idee voor een serie over drie zwangere vriendinnen. Voor het einde van het jaar willen we negen afleveringen klaar hebben liggen, die we als compleet pakket bij een omroep of producent kunnen aanbieden. Het voelt aan als een absolute wereldhit.”

Heb jij als acteur ook buitenland-ambities?

“Ik denk dat het buitenland vanzelf naar je toekomt als je dat ene project hebt wat jou springplank is. Kijk naar een Marwan Kenzari, die had Wolf als zijn springplank. Je hebt een film of serie nodig waarin je personage zo goed is dat het wereldwijd opvalt, en zo’n rol heb ik tot nu toe nog niet gehad.”

Volg Girls in Film op Facebook voor meer interviews met acteurs en makers in je timeline.

Zou je bereid zijn een grote metamorfose voor een rol te ondergaan?

Ook interessant

serie- en film favorieten van Achmed Akkabi

De serie- en film favorieten van Achmed Akkabi

“Tuurlijk, als je daarvoor de tijd krijgt, is dat alleen maar fijn. Hier in Nederland is die tijd er meestal niet, projecten moeten meestal snel gedraaid worden. Marwan had voor de opnames van Wolf begonnen anderhalf jaar de tijd om volledig te transformeren. Dat is natuurlijk fantastisch, die luxe zou ik ook wel willen hebben, maar die film was echt een uitzondering voor Nederland.”

Je speelt nu kok Bauke in Soof 2, waarom zei je ‘ja’ tegen deze rol?

“Ik had auditie gedaan met Lies Visschedijk en dat klikte meteen heel goed. Ik wist dat ik bijna alle scènes met haar zou hebben, dus dat leek me erg leuk om te doen. Toen las ik het script, wat me beviel, ik had een goede klik met regisseur Esmé Lammers, en de rest van het team leek me ook fijn, dus heb ik ‘ja’ gezegd. En… het is wel Soof natuurlijk!”

soof-2_2648

Alles over Soof 2 lees je hier.

partners_soof2

Lees verder