Lauren Graham (Gilmore Girls): ‘Ik beloof dat we de fans niet teleurstellen’
interview Lauren Graham

Lauren Graham (Gilmore Girls): ‘Ik beloof dat we de fans niet teleurstellen’

We hebben er negen jaar op moeten wachten, maar ein-de-lijk is Lauren Graham terug als Lorelai in Gilmore Girls. Nog steeds even hyper en druk pratend, zo ontdek ik als ik haar ontmoet op de set van Gilmore Girls in het studiopark in Los Angeles.

in gesprek met Lauren Graham
op de set met Alexis en Lauren

Normaal worden hier ook series als Pretty Little Liars opgenomen, maar voor de vier nieuwe afleveringen van Gilmore Girls: A Year in the Life is Stars Hollow, het stadje waar alles zich afspeelt, helemaal opnieuw opgebouwd.

Wanneer Lauren komt aangefietst, lijkt het of ze geen jaar ouder is geworden, al vermoed ik van dichtbij dat er wel een beetje hulp van de wonderdokter aan te pas is gekomen, want helemaal natuurlijk oogt de 49-jarige actrice niet. Haar gezellige gebabbel is echter nog als vanouds… Mijn interview met Lauren Graham was dan ook een gezellig gesprek.

1. Hoe is het om terug te zijn op de set van Gilmore Girls?

“Het is heel onwerkelijk, de eerste keer dat Alexis (Bledel) en ik weer over de set liepen, voelde ik me super emotioneel. Ik was bang dat ik in huilen zou uitbarsten bij elke hoek die ik om zou lopen, maar ik voelde me juist heel happy en uitgelaten toen ik al die bekende plekken weer zag. De set is dan wel op een andere plek gebouwd, maar alles is nog precies hetzelfde en ons oude huis voelde meteen weer zo vertrouwd – alsof we er zo weer in konden trekken.”

2. Heb je getwijfeld voordat je ‘ja’ zei tegen de nieuwe afleveringen?

“Nee absoluut niet. Ik denk dat iedereen na het einde van de eerste serie wel een beetje met een onbevredigd gevoel is achtergebleven. Voor ons kwam het stoppen ook als een totale verrassing, ik zat midden in een scène in Luke’s Diner toen ik het hoorde. Een groot deel van de fanbase hebben we teleurgesteld achtergelaten en ik ben blij dat we de serie op deze manier toch nog een waardig einde kunnen geven. Dat verdienen niet alleen de fans, maar ook Lorelai, Rory, Luke, Emily en alle anderen.”

3. Wat is er veranderd sinds we afscheid namen van de Gilmore-ladies?

“Edward Herrmann, die mijn vader Richard speelde, is in 2014 overleden. Hij was heel belangrijk voor de serie, dus we wilden zijn dood ook behandelen met het respect dat hij verdient. De schrijvers hebben daarom besloten om hem ook in de serie te laten overlijden en de afleveringen op te bouwen rond het verlies van Richard. Je ziet wat het voor effect heeft op mijzelf, mijn moeder Emily en op Rory, wat een mooie, diepere laag in de show heeft gebracht.”

4. Wat iedereen wil weten: zijn Lorelai en Luke nog samen?

“(Lachend:) In de trailer zie je ons hand in hand lopen, dus trek zelf je conclusie maar. Meer mag ik er echt niet over zeggen; ik beloof in ieder geval dat we de fans niet teleurstellen. Voor mij persoonlijk is Gilmore Girls nooit een serie geweest die draait om relaties. Het gaat over sterke vrouwen, die hun eigen keuzes durven te maken, en de mannen met wie ze gaan, zijn daar slechts een onderdeel van. Lorelai is een single moeder, dat was vrij bijzonder toen we net begonnen, en Rory is een meisje dat haar studie en carrière altijd voorop heeft gezet, ik denk dat we daarmee een sterke feministische boodschap uitdragen.”

What a dream!

A photo posted by Lauren Graham (@graham.lauren) on

5. Waarom denk je dat Gilmore Girls na al die jaren nog steeds zo’n hit is?

“Het is een veilige en vertrouwde wereld waar je lekker eventjes in kunt vluchten. Mijn vriend heeft een veertienjarige en ik denk elke dag: Haal je neus nu eens van die telefoon – die nieuwe wereld maakt me zo nerveus. Gilmore Girls is in dat opzicht haast een periode-serie, we hebben een wereld gecreëerd die bijna voelt als een fantasie en ik denk dat mensen het lekker vinden om daar naar te kijken. Ik vind het zelf in ieder geval heerlijk om me in die happy place te verstoppen en alles om me heen te vergeten.”

interview met Lauren Graham
Op het dorpsplein!

Gilmore Girls: A Year in the Life is vanaf 25 november te zien op Netflix.

Volg Girls in Film op Facebook voor meer interviews.

Foto boven artikel: Saeed Adyani – © 2016 – Netflix

 

Lees verder