interview met Lies Visschedijk
interview met Lies Visschedijk

Lies Visschedijk: ‘Een man die niet kan koken, vind ik een afknapper’ 

Lies Visschedijk is terug als onze favoriete foodie Soof, al is ze in Soof 2 haar passie voor het koken een beetje verloren. Girls in Film babbelde met de actrice over eten, eten en nog meer eten. We kregen er spontaan honger van… Hier lees je het verslag van het interview met Lies Visschedijk.

Ben jij zelf een beetje een kook-gek?

img_8452
Lies en Jill

“Absoluut, ik hou heel erg van koken. Voor de eerste Soof-film heb ik een tijdje les gehad van Wessel Holleman van Global Cooking Company. Voor Soof 2 heb ik meegelopen met de kok Friedjof Kempenaar om het allemaal weer een beetje op te frissen. Daarna kreeg ik meteen zin om thuis te gaan koken. Ik speel veel in het theater en de avonden dat ik dan thuis ben, vind ik het fijn om het zo huiselijk mogelijk te maken. Ik bak graag broodjes. Laatst heb ik zo’n zonnebloem van kleine broodjes gemaakt met soep van pompoenen die ik in mijn eigen tuin had geteeld. Die pompoenen staan nu in een soort rommelhoek achterin de tuin. Volgend jaar willen we het groter gaan aanpakken en een echte moestuin maken. Ik woonde zelf vroeger ook in een huis met een grote tuin, mijn vader heeft bijen en we maakten altijd jam van het fruit uit de tuin.”

Heb je ook een specialiteit?

“Ik hou van stoofvlees maken, ik vind het fijn als iets de hele dag lekker pruttelt. Of soepen, die dan staan te trekken, dat vind ik heerlijk. Kip uit de oven kan ik ook heel goed maken, naar een recept van Sylvia Witteman. Mijn vriend Aldo kan heel lekker biefstukjes en tartaartjes bakken – van die lekker smeuïge, nog een beetje roze van binnen – dat vind ik zelf moeilijker. Soms maak ik ook saaie dingen, zoals pannenkoeken. Als ik moet spelen, heb ik niet altijd zin om uitgebreid te koken, dus we halen ook elke week wel een keer Turkse pizza, wat de kinderen fantastisch vinden.”

Ben je van het biologische eten, zoals we in Soof 2 zien?

“Het quinoa-gebeuren, bedoel je? Nee, daar ben ik niet zo van. Ik eet wel sinds kort ’s ochtends havermout met kaneel en rozijnen, dat is best modern, toch? En ik vind het belangrijk om biologisch vlees te kopen. Eigenlijk vind ik het heel stom en zielig dat ik überhaupt vlees eet, dus als ik het dan doe, moet het wel verantwoord zijn.”

soof-2_1137
biologisch koken in Soof 2 met Bauke (Achmed Akkabi)

Ga je vaak uit eten?

“Ja, ik vind het bijvoorbeeld leuk om Libanees te gaan eten, met al die mezzes/kleine hapjes. Ik zou heel graag een keertje bij Kaagman & Kortekaas eten, dat schijnt zo lekker te zijn. En met Dan (Karaty) ben ik laatst naar Choux in de Jordaan geweest, dat was ook heel goed. Eigenlijk ga ik te weinig naar sterrenrestaurants, terwijl ik wel van echt goed eten hou. Maar als je veel weg bent voor je werk is het ook heerlijk om een keer thuis te zijn.”

Volg Girls in Film op Facebook voor het laatste nieuws over Soof.

Gaat de liefde voor jou door de maag?

“Ja tuurlijk, een beetje aandacht aan elkaar besteden en verzorgend zijn, dat is wel waar de liefde over gaat, en daar hoort ook lekker koken bij. Een man die helemaal niet kan koken, vind ik een afknapper. Ik heb gelukkig een man die het wel heel goed kan en we doen het ook vaak samen, dan gaan we bijvoorbeeld curry’s maken met allemaal lekkere kruiden.”

soof-2_0660

Heb je wel eens in een situatie gezeten dat je iets kreeg voorgeschoteld dat je echt niet lustte?

“Ik weet nog dat ik heel lang geleden, bijna twintig jaar, voor het eerst bij de ouders van mijn toenmalige vriend ging eten. Zij hadden warme biest als toetje, dat is de eerste melk van de koe nadat-ie een kalf heeft gekregen. Ze hadden dat eerst ingevroren, maar waren de dag erna gaan vissen en met heel veel makreel thuisgekomen. Die hadden ze ook in de vriezer gelegd en op de een of andere manier was die makreelsmaak in de biest gaan zitten. Toen ik een hap nam, proefde ik gewoon vis. Ik kreeg het echt niet weg, het was zo goor, een soort vissen-vla. Uiteindelijk heb ik toch maar eerlijk gezegd: ‘Sorry jongens, ik vind het heel erg, maar ik lust dit niet.’ Ze zijn toen allemaal gaan proeven en discussiëren en kwamen gelukkig ook tot de conclusie dat het niet echt lekker was.”

 

Alles over Soof 2 lees je hier.

partners_soof2

Lees verder