Yootha Wong-Loi-Sing: “Ik kan best dominant zijn” #interview

Yootha Wong-Loi-Sing: “Ik kan best dominant zijn” #interview

Girls in Films naked truth-interview duikt met 5 persoonlijke vragen in het leven van een acteur of actrice. Dit keer: Yootha Wong-Loi-Sing, die een van de hoofdrollen speelt in vriendinnenfilm Alles voor Elkaar.

Een film over de dertigerdillema’s waar wij vrouwen bijna allemaal tegenaan lopen, dat is de romantische komedie Alles voor Elkaar. “Ik ben zelf ook net dertig, dus alles wat er in de film gebeurde, is best wel herkenbaar en van toepassing op mijn eigen leven of dat van vriendinnen”, vertelt actrice Yootha Wong-Loi-Sing.

“Wat wil je met je relaties, carrière, kies je de creatieve of business kant, wil je wel of geen kinderen, en zo ja, wanneer dan? Ook als je alles goed voor elkaar hebt, zijn er momenten van twijfel. Ik ben zelf bijvoorbeeld heel blij met mijn baan, maar ook nog niet helemaal tevreden met waar ik nu sta.

Dat is een beetje de ziekte van deze tijd: Het is nooit genoeg. Natuurlijk moet er een keer een punt komen dat je content kunt zijn met je leven, maar aan de andere kant is het ook heel gezond is om te blijven groeien en je te willen ontwikkelen”, aldus Yootha.

Wat is je belangrijkste focus voor het komende jaar?

“Het liefst heb ik een mix van acteren en muziek. Ik wil graag mooie rollen spelen, maar tegelijkertijd ook mijn eigen verhaal vertellen als Yootha. Ik heb altijd muziek gemaakt en tijdens mijn studie was ik ook al bezig met optreden. Acteren was op dat moment niet binnen handbereik, omdat ik niet voor een toneelopleiding had gekozen, dus ik had het een beetje laten varen. En toen kwam het dankzij Hoe Duur was de Suiker als een wervelwind terug in mijn leven. Ik ben daar heel blij mee, maar het voelt wel alsof ik mijn muzikale kant een beetje heb laten ondersneeuwen. Komend jaar hoop ik daar verandering in te brengen en mijn optreden bij de Gouden Kalveren was al een mooi begin.”

Om welke beslissing in je leven ben je nog elke dag happy?

“Ik ben heel happy dat ik naar de auditie van Hoe Duur was de Suiker ben gegaan. Deze film is echt een katalysator voor mijn carrière geweest. Ik weet nog dat ik twijfelde of ik wel moest gaan, omdat ik wist dat ik een groot deel van de film topless zou zijn. Het belangrijkste vond ik de mening van mijn ouders. Mijn moeder zei: ‘Dûh, natuurlijk ga je’, en mijn vader was helemaal verbaasd dat ik nog twijfelde. ‘Wat had je gedacht, dat je in een film over de slavernij-periode in een Gucci-coltrui zou rondlopen?’ zei hij. Ik denk dat je altijd de context moet afwegen; dit was geen seksueel, maar functioneel naakt en ik ben heel blij dat ik het toch heb gedaan.”

Volg Girls in Film ook op Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Welke slechte eigenschap moet jij echt eens aanpakken?

“Ik kan best dominant zijn en dan heb ik weleens de neiging om te veel ruimte in te nemen. Bijvoorbeeld in een creatief proces – en dat is dan echt niet omdat ik denk dat ik het beter weet, maar puur uit enthousiasme – maar ook in een relatie. Nu heb ik een vriend die net zo dominant is, dus dat wil nog weleens botsen. Soms zou het verstandig zijn om even wat gas terug te nemen, ook al is mijn intentie altijd goed. Ik denk dat het goed is om andere mensen ook de ruimte te geven.”

Om welke eigenschap zal jouw beste vriendin je het meest loven?

“Ik hoop dat dat is omdat ik heel graag wil dat anderen zich thuis voelen. Ik zie mijn vrienden graag gelukkig en probeer het ze altijd heel erg naar de zin te maken. Dat kan betekenen dat ik om twaalf uur voor je deur staat als je jarig bent en voor je verjaardag cocktails ga maken. Of dat ik uitgebreid voor je ga koken als je bij me thuis komt. Ik houd ontzettend van het gezelschap van vrienden en dat wil ik graag vieren elke keer dat we elkaar zien.”

LEES OOK: Interview met Sarah Chronis: Voor een film als The Hunger Games ga ik naar Hollywood.

Wat is de laatste serie die veel indruk op je maakte?

“Dat zijn er eigenlijk drie: de Netflix-serie Master of None met Aziz Ansari, Atlanta van Donald Glover en Insecure van Issa Rae. Ik denk dat de rode draad in deze series is dat ze alle drie heel contemporary zijn en een frisse wind blazen door tv-land. Ze weerspiegelen heel erg de samenleving van deze tijd, zijn divers, grappig en heel intelligent geschreven.”

Alles voor Elkaar draait vanaf 12 oktober in de bioscoop.

Lees verder