Isabelle Irina Hauschildt over het helen van de connectie met jezelf

Sinds maandag staan de autobiografische muziekfilm én het bijbehorende album Mirror War online van Isabelle Irina Hauschildt. Wij spraken Isabelle over de achtergrond van de film, haar toekomstplannen en inspiratiebronnen.

Waar gaat Mirror War over?

Over het helen van de connectie met jezelf. De film/het album is een dromerige en abstracte vertaling van mijn emotionele groei de afgelopen jaren. We zien en horen hoe ik erachter kom welke herinneringen op ‘repeat’ staan in mijn onderbewuste en welke mij blokkeren vanuit liefde te handelen. Hoe mijn zelfbeeld verandert en hoe ik daardoor ook anders naar anderen kan kijken.

Waarom wilde je deze film maken?

Typisch gevalletje ‘de ideeën bleven maar komen’. Er was zo veel inspiratie en mijn hele lichaam zei ‘maak dit’. Het was zeker een vorm van creatieve therapie en deze artistieke uiting was heel erg nodig om verder te groeien in dit leven. Deze film is voor mij best wel een moeilijk traject geweest. Zo is het bijvoorbeeld al bijna 1,5 jaar af en heb ik het nooit uit durven brengen. Ik moest nog wel wat dingen verwerken en snappen. Deze antwoorden en inspiratie heb ik later nog toegevoegd met extra scenes en de VO bijvoorbeeld. Nu voelt het echt af en heel. Net als ik.

Mirror War bekijk en beluister je hier.

Wat ga je doen met de film?

Het lijkt me leuk om het naar een filmfestival te sturen. Maar ik ben de film/album vooral gestart als creatieve therapie. En ik ben eigenlijk al vol bezig met een nieuw project dat heet ’the LOVE Mp3’s’ – dit album ga ik in maart opnemen en komt hopelijk deze zomer uit. Dit keer niet 1 grote videoclip maar een paar kortere. Alles is hier een stuk luchtiger. Denk ‘peace love’ anthems met grungy drums, distorted guitar en dreamy harmonieuze pop vocals. Volg me op Insta.

Wat is je grootste droom op professioneel gebied?

Op het moment is dit de wereld rond toeren met ’the LOVE mp3’s’. Liedjes zingen over liefde voor de wereld, liefde voor het leven. Dus daar ligt mijn focus voor aankomend jaar op. Verder op het gebied van film ben ik altijd een Disney princess geweest en ben ik al begonnen met het schrijven van een feature film. Ik verwacht dat deze echt pas over 10 jaar uitkomt haha. Maar hij komt er wel.

Welke film had je graag willen maken?

Pfoeeeeee. jeetje. Lost in Translation en Eternal Sunshine of the Spotless Mind vind ik echt heel mooi!!! Of misschien wel.. Titanic. Haha. Zo’n epische love story en productie. Heel vet hoe er weinig vfx (visual effects) zijn gebruikt. Sowieso vind ik analoge vfx tof. Als je echt de set zelf bouwt etc. (Hier is Michel Gondry van Eternal Sunshine of the Spotless Mind echt een baas in). Hoop dat ik zelf ook budget heb voor dat soort producties. Ik las laatst het boek The Alchemist. Daar is nog geen film van volgens mij, die zou ik wel echt super graag willen verfilmen. In mijn hoofd zou dit echt een hele toffe Disney/Pixar/fairytale-like film kunnen worden.

Met welke ‘girl in film’ zou je nog graag eens willen werken?

Nou nu we het toch over Titanic hebben. Kate Winslet is heel cool. Ik vind haar rollen altijd super tof. Maar Jennifer Lawrence…ja hé. Zoveel getalenteerde vrouwen. Ik wil met ze allemaal werken. En de regisseuse, Sofia Copolla, van Lost in Translation. Ja ik denk dat wij ook wel vrienden zouden kunnen worden.

Lees verder