Jackie
Jackie

Jackie; legendarische First Lady. #trailertip

Nu de Amerikaanse verkiezingen bijna voor de deur staan, is een trailer over een voormalige First Lady natuurlijk erg toepasselijk. Hoewel we vanaf volgende week misschien wel een ‘First Husband’ hebben. Natalie Portman speelt de titelrol in Jackie. Het verhaal speelt zich voornamelijk af tijdens de dagen na de moord op haar echtgenoot John F. Kennedy.

Subliem acteerwerk

Jackie ging vorige maand in première tijdens het filmfestival van Venetië en werd daar heel positief ontvangen. Zo won de film een prijs voor het beste script, maar het is eigenlijk het acteerwerk van Natalie waar veel over wordt gesproken. De rol biedt dus meer dan stijl en een stevig accent. Zo wordt er geschreven dat ze nóg beter speelt dan in Black Swan (waarvoor ze een Oscar won). Niet vreemd dus dat ze nu al wordt getipt als een van de Oscar-favorieten van dit jaar.

Naast alle ‘buzz’ die de film sinds de eerste vertoningen krijgt, zien we natuurlijk sowieso graag een sterke vrouwelijke hoofdrol. Jackie is hier in februari in de bioscoop te zien.

Bekijk hier de trailer:

De eerste teaser:

 

Lees verder