Game of Thrones fantheorieen
Game of Thrones fantheorieen

Jaime vermoordt Cersei?! Zes Game of Thrones fantheorieën over seizoen 7

Volgende week is het dan eindelijk zover. Game Of Thrones is back! Al zitten we hier in hartje hittengolf winter is dichterbij dan ooit. Onze favoriete personages maken zich klaar voor de strijd tegen de ‘White Walkers‘. Volgens Jon Snow moet iedereen de handen in elkaar slaan, maar badass  Cersei Lannister lijkt na het verlies van haar kinderen over lijken te gaan om te krijgen wat ze wilt. Benieuwd naar wat fans denken van het verhaal? Wij hebben de leukste theorieën van het internet verzamelt.

Tijd over?

Fans besteden uren aan het analyseren van de kleding, omgeving en gezichtsuitdrukkingen van personages. Hierbij worden uitgebreid nagedacht hoe hun theorie precies in de serie of boeken zouden passen. Wij hebben het internet afgezocht naar de beste, leukste en gekste fantheorieën. Spoiler alert: de meeste voorspellingen gaan over seizoen zeven en gaat ervan uit dat je de eerdere seizoenen hebt gezien.

Zit wat in:

Bij deze theorieën dacht wij: Okay, dit zou best nog wel eens waar kunnen zijn….

1. Valonqar en de Wailing Widow

Gebaseerd op een foto van seizoen 7 van Jaime en Cersei denken mensen op de website Reddit te weten hoe Cersei aan haar einde komt.

Game Of Thrones season 7: New photo sparks fan theory on Cersei’s potential death
Helen Sloan – © 2017 – HBO

In de serie kreeg Cersei een voorspelling over haar leven van een heks. Deze zei: Je krijgt drie kinderen. Die allemaal eerder zouden sterven dan zij. En dat zij zou sterven aan de hand van een ‘Valonquar’. Dat is een woord in de Game of Thrones taal ‘High Valerian’. Het betekent ‘kleine broer’. Die kleine broer, zou Jaime zijn volgens de theorie. In de nieuwe foto’s is Jaime te zien naast zijn liefde en grote zus met een zwaard aan zijn heup. Dat zwaard, is al een aantal seizoenen niet meer gezien. Het zwaard, dat eigenlijk toebehoord aan de Stark familie, was cadeau gedaan aan Joffrey door Tywin voor zijn bruiloft. We weten allemaal hoe dat afliep…

De naam van het zwaard ‘Widow’s Wail’ is ook wel erg toepasselijk. Cersie’s laatst levende kind pleegde namelijk zelfmoord aan het einde van seizoen zes. Alle voorspellingen, op die van haar dood na, zijn dus uitgekomen. Ze is een weduwe, in rouw om haar kinderen, en plots is daar het zwaard. Wellicht komt de ‘Wail’ (het weeklagen) als Jaime het zwaard door haar hart steekt. Hij heeft inmiddels namelijk genoeg redenen om een eind aan haar leven te maken…

2. Tyrion Targaryan

R + L = J is de naam voor de theorie die voorspelde dat Jon Snow de zoon was van Rhaegar Targaryen en Lyanna Stark. Nu deze theorie bevestigd is in de show, hebben fans zich gericht op een ander personage. In de video hieronder van Whatculture.com word uitgelegd hoe Tyrion waarschijnlijk de zoon is van Aerys Targaryan en Joanna Lannister. Dat zou betekenen dat hij de halfbroer is van Daenerys en Jon Snow’s oom.

Lees ook: Rosie Mac, lichaam van Daenerys in Game of Thrones

Zou leuk zijn:

Deze twee zouden tof zijn, maar lijken een beetje onwaarschijnlijk. Fantastische plot twists zijn het zeker!

3. Alles is Bran’s schuld

Ben ik de enige die soms Bran’s stukken willen doorspoelen? Vergeleken met het drama en intriges uit King’s Landing en Westeros zijn de letterlijk ‘slepende’ avonturen van Bran een beetje saai. Maar hij leeft nog en dat is niet niks. De ‘Everything is Bran Stark’s Fault’ theorie beschrijft waarom Bran Stark de reden is voor alle chaos in Game of Thrones. In seizoen zes zagen wij dat Bran in elk geval de reden is dat Hodor…nou…Hodor is. Volgens deze theorie is Bran ook degene die ‘The Mad King’ gek heeft gemaakt. Is Bran Stark het meest belangrijke personage in de serie?! Wij stoppen in ieder geval met doorspoelen!

Lees ook: Rosie Mac: lichaam van Daenerys in Game of Thrones.

4. Jon en Meera zijn een tweeling

De Tyrion Targaryan theorie leunt heftig op ‘de drie koppige draak’ voorspelling. Maar als Tyrion niet de derde kop is…wie dan? Volgens R+L=M is er nog een derde mogelijke geheime Targaryan. Namelijk Meera. Ja, dat meisje dat altijd bij Bran is. Er waren namelijk maar twee mensen bij de Tower of Joy toen Lianne Stark beviel: Ned Stark, en Meeras ‘vader’. Zou Lianne bevallen zijn van een tweeling? De theorie is aannemelijk, maar in de show is er duidelijk sprake van maar één baby. Wie weet, het zou wel erg ‘The Bold and the Beautiful‘ zijn.

WAT?!

5. Varys is een zeemeerman

Ja. Je leest het goed. Deze theorie probeert uit te leggen hoe Varys zo snel tussen plaatsen kan reizen. In seizoen zes lijkt hij namelijk overal te zien. In de serie en boeken heeft Varys geen penis omdat deze zijn afgesneden door een tovenaar. Varys heeft geen bed in zijn slaapkamer, lacht nooit en gaf toe dat hij zou kunnen overleven in de zee. Toeval? Volgens het internet niet. Waarom helpt Varys de oorlog? Omdat Varys het ijs wilt smelten met de draken zodat de zeespiegel zal stijgen en hij en zijn meermensen de wereld kunnen overnemen. Juist.

6. IJsdraak

Alsof normale draken niet genoeg waren, geloven sommigen in de komst van ijsdraken. Dit is een van de meest populaire theorieën, al lijkt hij vergezocht. Hoe deze binnen de wereld passen, verschilt per theorie. De White Walkers kunnen de doden tot leven wekken, dus als een draak sterft kunnen zij er een ijsdraak van maken. Andere denken dat er een ijsdraak onder Winterfell slaapt. In de GoT boeken bestaan ze al, dus wie weet…

Wil je helemaal up-to-date zijn voor het begin van het nieuwe seizoen? Heb je een klein half uur? Kijk dan deze analyse van de laatste aflevering van seizoen zes:

Afbeelding: © 2016 HBO Cersei Lannister

Lees verder