interview met Jennifer Lawrence
interview met Jennifer Lawrence

Jennifer Lawrence over geleefd worden en je een marionet voelen

Ze werd heel lang het buitenbeentje van Hollywood genoemd. De actrice die ‘normaal’ is naast alle poppetjes die in de film-business rond hupsen. Toch is Jennifer Lawrence (vanaf 22 december te zien in Passengers) met haar Oscar voor Silver Linings Playbook en nóg drie nominaties achter haar naam, allesbehalve gewoontjes te noemen. Dat vergeet je alleen eventjes als ze tegenover je plaatsneemt. Want ook al is ze net zo mooi als Charlize of Scarlett, Jennifer heeft iets over zich dat je het gevoel geeft dat je met je beste vriendin zit te kletsen. Hieronder het verslag van mijn interview met Jennifer Lawrence.

Dat begint al als ze binnenkomt in de hotelkamer en zegt dat ze ‘barst van de honger’, ze een Snickers uit de minibar trekt en roept dat het belachelijk is dat-ie zes dollar kost. En vervolgens ook nog een hamburger met friet bestelt – en ja, ze eet óók het broodje (halleluja!) Misschien is het show. De Olsen-twins gingen jaren terug immers ook demonstratief taart zitten eten voor de paparazzi nadat ze van anorexia werden beschuldigd. Maar ik geloof Jen, en heb meteen besloten dat ik deze dame wel mag…

Jennifer Lawrence en Bradley Cooper in Silver Linings Playbook © 2012 - The Weinstein Company
Jennifer Lawrence en Bradley Cooper in Silver Linings Playbook © 2012 – The Weinstein Company

1. Je eet, dat is best bijzonder voor een Hollywood-ster.

“Ja, al roept iedere vrouw in Hollywood dat ze een normaal voedingspatroon heeft. Gek genoeg heb ik nog nooit iemand daadwerkelijk zien eten. Dat kan ook niet, want ze hebben allemaal de lichamen van tienermeisjes. Ik vind dat best wel shocking en wil ook niet meedoen aan die dieetgekte. Ik ben juist trots op mijn borsten en mijn billen. Eerlijk is eerlijk, ik ga me vlak voor de Oscars ook niet volproppen; stél dat ik uit mijn Dior-jurk scheur. Maar toen ik mijn eerste Oscar won, heb ik dat meteen gevierd met een McDonald’s menu.”

 

2. Voel je nooit de druk om aan de Hollywood-normen te voldoen?

“Nee, zelfs niet toen ik een paar jaar geleden ‘die dikke actrice’ werd genoemd. Ik lach daar om, mijn zelfbeeld is realistisch genoeg om te weten dat het niet waar is.

Ook interessant

Reese Witherspoon

Reese Witherspoon: ‘Ouder worden in Hollywood is zwaar voor vrouwen’ 

Vroeger op school liet ik me al niet beïnvloeden door andere meiden die obsessief met hun figuur bezig waren. In die tijd wilde iedereen net zo dun zijn als Nicole Richie en Lindsay Lohan en geen van mijn vriendinnen at brood. Ik kwam dan thuis en vertelde mijn moeder dat ik weer al hun hamburgers naar binnen had gewerkt. Als iemand mij zegt dat ik niets mag, doe ik het juist.”

3. Hoe ga jij om met alle roem en aandacht?

“Ik vind het best beangstigend hoe mijn leven is veranderd in een gekkenhuis. Ik word geleefd en voel me soms net een marionet. Ik ben heel happy dat ik kan doen waar ik het meest van hou: acteren, en dat ik met acteurs en regisseurs mag werken die ik bewonder. Maar ik heb de hysterie die erbij komt kijken behoorlijk onderschat. Ik weet nog dat ik een paar jaar geleden medelijden had met de acteurs uit Twilight, omdat ze geen leven meer hadden. Ik zei nog: Dat zal mij nooit overkomen. Maar je wordt vanzelf in die wervelwind meegesleurd.”

Meer interviews met acteurs vind je hier. Volg Girls in Film ook op Facebook.

New photo of Jennifer Lawrence and Chris Pratt #JenniferLawrence #chrispratt

A photo posted by jenniferlawrenceinform (@jenniferlawrenceinform) on

4. Waneer voelde je voor het eerst: acteren is mijn passie?

“Dat was op de middelbare school, waar ik een buitenbeentje was en moeilijk aansluiting vond bij klasgenootjes. Mijn ouders wilden me naar een psycholoog sturen, maar ik wilde op acteer-les. Zodra ik speelde, voelde ik me namelijk goed, dan kon ik alle emoties die ik in het dagelijkse leven niet kwijt kon een plekje geven. Op mijn vijftiende werd ik tijdens een vakantie in New York ontdekt door een talentscout en ik wist toen al dat ik dit de rest van mijn leven wilde doen.”

5. Ben je zelf nog wel eens onder de indruk van de groten der aarde met wie je werkt?

“Tuurlijk, iedereen heeft kunnen zien hoe ik flipte bij de Oscars toen Jack Nicholson met aansprak. En ook mijn samenwerking met Robert De Niro in Silver Linings Playbook heeft me flink wat slapeloze nachten bezorgd. Mensen zeggen dan: ‘Hij is echt heel aardig, na één dag ben je vergeten dat je tegenover hem staat.’ Tuurlijk jongens, maar het is wél De Niro, die man heeft zeven Oscarnominaties achter zijn naam staan. Daar vallen mijn prestaties bij in het niet.”

Check hier onze trailertip van Passengers.

Lees verder