Julia Louis-Dreyfus zit niet stil #LeadingLadies [portret]

Talloze keren trad ze op bij Saturday Night Live. Als Elaine uit Seinfeld staat ze bekend om haar legendarische quotes als: “fake! fake! fake!” en “We just wanna take this and add that.” Nu kennen we haar vooral uit de hilarische en razend populaire komedie Veep. Als actrice én producent. Julia Louis-Dreyfus is wat je noemt een echte ‘Leading Lady.’ Niet voor niets staat ze in ons lijstje met succesvolle vrouwen die zowel voor als achter de camera schitteren.

Wil je nog zeven #LeadingLadies zien die voor en achter de camera schitteren? Bekijk dan de hele video op ons Youtube kanaal.

The girl-next-door

Julia Louis-Dreyfus groeide niet in armoede op, in tegendeel. Met een zakenman met miljardenbedrijf als vader en auteur als moeder heeft Julia in luxe kunnen leven. Toch lijkt Julia met haar beide benen op de grond te staan en kan je haar zien als ’the girl next door’. Julia’s rol in Seinfeld (1989-1998) bevestigt dit beeld van de actrice. In de serie speelt ze Elaine, de ex-vriendin van Seinfeld die altijd zegt waar het op staat. Een bruisend personage, gespeeld door een net zo bruisende actrice. Het publiek was dol op Elaine en haar grote mond. De rol leverde Julia een Emmy Award op, wat gelijk de grote doorbraak voor de actrice betekende.

“Politics is about People.”

Niet alleen voor de rol van Elaine in Seinfeld viel Julia in de prijzen. Ook voor de rol van vice-president Selina Meyer in Veep (2012-), kreeg Julia maar liefst vijf (!) Primetime Emmy’s. Welverdiend zijn deze Emmy’s zeker. Julia is namelijk naast hoofdrolspeelster ook nog eens de uitvoerend producent van de succesvolle komedieserie.

Tijdens het filmen van het zevende seizoen van Veep werd er bij de actrice borstkanker geconstateerd, waardoor het filmen van het seizoen tijdelijk werd gestaakt, maar ondanks deze enorme terugslag blijft Julia positief en lijkt het nu ook beter te gaan. Voor de Veeples onder ons, dus niet getreurd, we zullen Selina Meyer en haar mantra: ‘Politics is about people.’ zeker weer terugzien in het zevende en laatste seizoen.

Volg Girls in Film ook op Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Een ondernemende dame

Tussen Seinfeld (1989-1998) en Veep (2012-) heeft de actrice niet stilgezeten, ze speelde in de tussentijd in komedies, zoals: Queen of the Whole Wide World (2001), The New Adventures of Old Christine (2006-2010) en Enough Said (2013). En in 2002, maakte Julia met haar man, Brad Hall een NBC sitcom genaamd ‘Watching Ellie’. Dit was de eerste keer dat ze ook achter de camera actief werd als producent.

Haar meest recente film is Enough Said, waar Julia, de gescheiden vrouw Eva speelt die de jacht begint op een man die ze al een tijdje leuk vindt, maar ondertussen iemand anders ontmoet die misschien toch leuker is. De film werd genomineerd voor een Golden Globe en krijgt op imdb een score van: 7,1. Julia speelde hier samen met de acteur James Gandolfini die na het filmen overleden is. De actrice vertelt in een interview met USA Today: “Egoistisch, ben ik zo blij dat ik een kans heb gehad om met hem te werken. Ik ben blij dat hij deze film heeft kunnen maken voor zijn nalatenschap. Het laat zien hoe divers hij als acteur was en wie hij was.”

#BINGE JULIA

Ben jij net zo enthousiast over Julia Louis-Dreyfus als wij zijn? Binge dan alle zes seizoenen Veep op Ziggo Films & Series XL, of koop de dvd’s op Bol.com. Als je al een die-hard Veeple bent en alles al gezien hebt, dan kan je alleen nog maar wachten op het zevende en laatste seizoen dat in 2018 op HBO te zien zal zijn. Pak je liever een filmpje dan raad ik je zeker aan om te kijken naar de film Enough Said, die on demand te zien is bij Ziggo en Google Play.

Bron afbeelding boven artikel: HBO

Lees verder