Pim aflevering 6
Pim aflevering 6

Kermis: Pim aflevering 6

Ik heb Vera dus maar gebeld. Sinds die maffe schoonzus van mij Mark Darcy beledigde en ik hem aan al zijn fijne kanten verdedigde, neemt mijn najaars-blues wel hele opgewekte vormen aan. Het begon zelfs grappig, ’s nachts een beetje dromen over Mark die me meenam naar de kermis. Me op een oliebol trakteerde. Tuurlijk, hij is oud geworden en ja, ik schrok ook van zijn kunstgebit. Maar Collin mag in mijn dromen altijd de poedersuiker van mijn neus komen likken. Niets op tegen.

Met Barry in het spookhuis

Alleen, na twee nachten reuzenrad leek het Mark leuk er wat vrienden bij te halen. Terwijl Mark van mijn suikerspin snoepte, stonden plotseling Rob Lowe en mister J. Depp Sparrow tegen me aan te plakken met hun zuurstokken.

Ook interessant

Pim aflevering 5

Darcylove – Pim aflevering 5

En nog een nacht later werd ik het spookhuis ingesleurd door onze eigen Barry Atsma, omdat hij me stiekem zijn Gouden Kalf wilde laten zien. Over Jeroen Spitzenberger in elandkostuum nog maar gezwegen, met z’n gewei. In mij. Heel blij. In de Calypso. Ik kan je vertellen dat wakker worden naast je eigen man, verhit vastgeplakt aan de lakens door een kermisbezoek, enorm ingewikkeld is. Maar ook wel lekker. Dat is het ding, ik zweef al een week boven de grond. Zoals verliefdheid met je doet.

Dromen zijn geen nachtmerries

Daar zit ik dan, tegenover de praatmevrouw met vragende blik. Waar ik dan precies over droom, vraagt Vera. Ga ik dat allemaal hardop vertellen? Durf ik niet. Vera zegt dat het gelukkig dromen zijn en geen nachtmerries. Ze klinkt als mijn moeder. “Ik ben verliefd, maar weet niet precies op wie.”, zeg ik dan maar. Voor Vera een vraag kan stellen, geef ik vast antwoord: “Op Robert zou handig zijn, natuurlijk. Maar hij zit momenteel in een fase van veel werken, onhandige teksten en stinkwinden. Geeft verder niet, dat komt weer goed. Kwestie van keihard de vaatwasser uitruimen en na zijn vraag: “Is er iets?”, flink tekeer gaan over een dalend libido en een natte handdoek op het bed. Blèren dat ie zijn mannelijke best moet doen en ik en de kids aandacht willen. Vervolgens gaan we dan gewoon een dagje naar de dierentuin, krijg ik nieuwe schoenen en gaan we duur uit eten. Lang zoenen. Opgelost. Maar gek genoeg, heb ik nog helemaal geen zin om aan zijn bel te trekken.” Kleine pauze. “Zijn bel?”, vraagt Vera. Ga ik het nu hebben over de zuurstok van mijn man of die van Rob Lowe?

De herfst is best mooi

Nee, dat ga ik helemaal niet doen. Het zijn verdorie mijn dromen, mijn mannen en hun zuurstokken. Daar praat je niet over met anderen. Het is minder erg je man te bedriegen in een droom met onbereikbare acteurs, dan in het echt met de nieuwe, zeer bereikbare knappe buurman. Daarover later meer. Het gaat niemand wat aan dat ik afgelopen week met vijf mannen in de botsauto’s ben geweest. Zelfs mijn psychologe niet. Ik duw het gesprek richting de herfstdepressie, waar Vera duidelijk blijer van wordt. Na een half uur ongelukkig kijken, wat helemaal niet meevalt als je al vijf nachten seks hebt met Jeroen, loop ik naar buiten met een flyer over lichttherapie. Het sneeuwt geeloranje bladeren en ik zie het voor het eerst: dat de herfst best mooi is. En de wind helemaal niet irritant. Op dit moment weet ik nog niet dat Danny DeVito vannacht gaat vragen of ik touwtje wil trekken en zijn poffertjes wil proeven. Einde kermisdromen. Ook wel goed, morgen vallen de stinkwinden van Robert opeens mee en is het gewoon weer takkeweer.

Pim - handtekening

Naast acteren, drie kinderen, een man en een therapie, probeert Pim ook een beetje leuk te leven. In een wekelijkse column laat ze weten of dat lukt. Op zijn Pims. Deze week Pim aflevering 6. Alle afleveringen lees je hier.

Like Girls in Film op Facebook om  nooit een aflevering te missen.

Lees verder

  • Column Pim: DAG PIMColumn Pim: DAG PIMRuim een jaar lang, vanaf de allereerste dag GirlsinFilm.nl het levenslicht zag, nam […]
  • Column Pim: <i>LENTEKERST</i>Column Pim: LENTEKERSTSo that was Christmas. Did it. Geen kerstdiner dit jaar. Maar! Ook geen schoonzus met […]
  • Column Pim: <i>X FOR THE GIRLS</i>Column Pim: X FOR THE GIRLSMijn kerstgroet aan alle Girls: Aan alle actrices en fotomodellen: hang dat dieet dit […]