Kersttrutten: <i>Pim aflevering 11</i>
Pim aflevering 11

Kersttrutten: Pim aflevering 11

Twee trutten en een pannetje glühwein. Humor, we maken kerststukjes. Dominique twee voor haar demente buurvrouw, ik twee voor mijn geestige moeder. Voor € 7,65 bij de Action heb je al een tas vol glimmende narigheid. De spar in de tuin aan gort knippen blijkt ook heel bevrijdend.

En je huwelijk?

We zitten aan een tafel vol takken, glim en steekschuim, we drinken en praten bij. Dominique vraagt naar mijn crisis-aanpak-project en ik breng haar op de hoogte van de mislukte kokerrok-actie. Het carrière-probleem heb ik maar even on hold gezet. ‘‘En je huwelijk?’’ Leuk dat ze het vraagt, gisteren aan begonnen. Robert kwam terug uit Brussel en ik besloot de stier meteen maar bij zijn horen te vatten. Met rode wijn en stinkkaas op de bank, gekust en besloten dat we een weekend samen weggaan. Binnenkort. De laatste keer dat wij kindloos in een kingsize bed lagen met uitslaaptarief, geloofden we nog in Sinterklaas. ‘‘We gaan het wel redden.’’, zeg ik terwijl ijzerdraad mijn vinger verwond.

Cup P van perfect

Dominique pakt een smurfenpleister, ze heeft niet anders. ‘‘Ja? Dat weet je zeker? Ik bedoel, Soof zei ook dat zij en Kasper het gingen redden, hè.’’

Ook interessant

Pim aflevering 10

Check: Pim aflevering 10

Ik snap haar, mijn vriendin. Ik weet heus wel dat Do niet meer in het huwelijk gelooft. Volkomen logisch, als je er na dertien jaar Freek achter komt dat Freek vijf van die dertien jaren opleukte met ene Carice. Zo’n Carice met cup P van perfect en zonder kinderwens. Zo’n Carice met gezond haar en ogen die altijd doorslapen. Zo’n katerloze poes met een stralende huid. Zo’n Carice met een taille en Sensodine-gebit. Een Carice die op een dag ook haar naam nog mee blijkt te hebben door het succes van mevrouw van Houten. Kortom, zo’n vrouw waar je het nooit van wint. Zelfs niet met humor en een hoerig stringetje onder de kokerrok. Het is nu twee jaar na de scheiding en Do is er nog steeds niet overheen, dat zie ik aan haar kerststukjes-techniek. De spar-takjes steekt ze met beleid, de ballen worden gevoelloos in het schuim gespiesd.

Bijtanken en weer doorrijden

‘‘Do, Robert is geen Freek of een Kasper. Robert en ik moeten gewoon een weekend samen Milanen of Turijnen. Soms mis je in alle drukte de gezamenlijke afslag, dan moet je weer afspreken bij het eerstvolgende benzinestation. Bijtanken en weer doorrijden.’’ Ze fronst en vraagt: ‘‘Jullie zitten dus niet in één auto, maar rijden achter elkaar aan of zo?’’ Haar vraag maakt van mijn metaforische theorie een spar, waar niets van overblijft op een kerststukjesavond van twee trutten. De glühwein of de onzekerheid, één van de twee maakt een beetje misselijk. Ik denk aan gisteravond, aan hoe Robert het litteken boven mijn oog (door de bakfietsbotsing) zachtjes aanraakte en zei dat ik mooi ben. Prima tekst. En ik kreeg een boek, uit Brussel. Op het vliegveld gekocht, nog even snel, dat zag ik heus wel. Vele Hemels Boven De Zevende. De titel hemels, maar het verhaal een pijnlijke weg naar zelfstandigheid, las ik ergens in de Linda. Ga ik nu serieus denken dat hij bij me weg wil? Nee. Mijn Robert is leuk en Freek is een slappe hufter die mijn vriendin stuk heeft gemaakt. Dat gaan we repareren.

Ik zeg nooit nee tegen iets dat rijmt op fijn.

Pim

Mannen met betrouwbare kerstballen bestaan

‘‘Klaar!’’, zeg ik. We zetten onze stukjes naast elkaar en kijken. Kerst-technisch is er iets mis gegaan; als mijn moeder hiervan opfleurt, gaat ze hard achteruit. Een slappe lach. ‘‘Glühwein?’’, vraagt Do. Ik zeg nooit nee tegen iets wat rijmt op fijn. ‘‘Lekker! En je laptop. Wij gaan een man voor je vinden, Do. Echt, ze bestaan. Mannen met betrouwbare kerstballen. Alles komt goed.’’

Pim - handtekening

Naast acteren, drie kinderen, een man en een therapie, probeert Pim ook een beetje leuk te leven. In een wekelijkse column laat ze weten of dat lukt. Op zijn Pims. Deze week Pim aflevering 11. Alle afleveringen lees je hier

Like Girls in Film op Facebook om  nooit een aflevering te missen.

Lees verder