Kijk Alice van Hanna Verboom #ShortBreak

Met haar korte film Alice (2015) vertelt Hanna Verboom het verhaal over Alice, een vrouw die vastzit in een monotoon leven, een leven zonder kleur. Alice is een film die je zelf doet afvragen waar je eigen leven om draait en waar je hart sneller van gaat kloppen. 

ALICE KIJK JE HIER.

Over de film

Alice is een vrouw die vastzit in een monotoon leven zonder kleur. Tijdens één van haar diensten als caissière in de plaatselijke supermarkt, pakt een vreemdeling plots haar hand vast. Om met hem in contact te komen, besluit ze alles weg te geven dat ze heeft. Vanaf dan… gaat alles anders. Hanna brengt met deze korte film op een poëtische manier alle elementen samen. Kleuren, beelden, muziek en casting zijn perfect samengesteld om zo een film te maken waar alles klopt. Een film die je zelf doet afvragen waar je eigen leven om draait en waar je hart sneller van gaat kloppen.

Hanna Verboom

Sommige mensen kunnen alles, zijn van zulke oer talenten dat je je afvraagt welke magic potion zij elke dag drinken. Hanna Verboom is zo iemand. Ze is niet alleen een zeer getalenteerde actrice en gepassioneerde activiste, maar ook nog eens een sterke regisseur met een eigen visie. Met een drang om alledaagse verhalen te vertellen die je aan het denken zetten, die je veranderen en die je in actie laten komen. Zo maakte zij de korte film Alice, die je nu op Cinetree kan bekijken, een online filmplatform dat Hanna zelf een aantal jaar gelden heeft opgezet. Omdat ondernemer haar ook nog eens verrekte goed afgaat… is er dan helemaal niets dat deze powervrouw niet kan?!? (Puzzelen? Punniken?)

Meer short breaks bekijk je hier.

Over #ShortBreak

Omdat bijna elke gevierde filmmaker ooit begonnen is met een waarschijnlijk even gevierde korte film. Omdat er enorm veel mooie, indrukwekkende, spannende, fijne korte films zijn die veel te weinig aandacht krijgen. En omdat het een fijn stukje vermaak voor tussendoor is, kiest Nadine van Asbeck elke week een mooie ‘short’ voor in je ‘break’. Of gewoon voor wanneer je zin hebt in een korte film. Maar niet het wereldwijde web al wil struinen op zoek naar die absolute must-see…

Lees verder