Kijk de short Bodega van Rebecca Halfon #shortbreak

In de korte film Bodega van Rebecca Halfon wordt duidelijk waarom New York the city that never sleeps wordt genoemd. Een stal vol mystieke, vaak vervreemde nachtwinkels met flikkerende TL-lichten en muizen die tussen de zakjes chips verdwijnen. Bodega ging in première tijdens SXSW in 2019.

BEKIJK DE FILM HIER

Bodega

Bodega’s, of zoals de New Yorkers het noemen, corner stores, zijn een typisch onderdeel van het New Yorkse straatbeeld. Met Bodega weet regisseur Rebecca Halfon deze bijzondere ontmoetingsplekken een gezicht te geven. De film is een verhaal over twee Syrische bodega medewerkers en twee jonge Amerikaanse meiden die met een nep-paspoort bier in de nachtwinkel proberen te kopen. Het geeft het alledaagse (allenachtse) leven van New York weer, met korte dialogen en een spontaan anything-could-happen gevoel. En dat is precies wat er gebeurt… of juist niet.

Rebecca Halfon

Rebecca Halfon is een schrijver en regisseur uit New York. Haar korte films laten op een natuurlijk manier het echte leven van New York zien, met de verschillende culturen en uitzonderlijke karakters. Haar nieuwste korte film, Esther, is wederom een echt coming-of-age verhaal. Deze keer over een 13-jarig meisje die doordat ze net haar beugel eruit heeft laten halen enorm zeker van zichzelf wordt en haar Hebreeuwse pianoleraar probeert verleiden.

Over #ShortBreak

Omdat bijna elke gevierde filmmaker ooit begonnen is met een waarschijnlijk even gevierde korte film. Omdat er enorm veel mooie, indrukwekkende, spannende, fijne korte films zijn die veel te weinig aandacht krijgen. En omdat het een fijn stukje vermaak voor tussendoor is, kiest Nadine van Asbeck elke week een mooie ‘short’ voor in je ‘break’. Of gewoon voor wanneer je zin hebt in een korte film. Maar niet het wereldwijde web al wil struinen op zoek naar die absolute must-see…

Lees verder