Darlin van Isabel Castro
Darlin van Isabel Castro

Kijk de short Darlin van Isabel Castro #shortbreak

In het kader van het IDFA is deze shortbreak een korte documentaire. Die niet alleen hartverscheurend maar ook enorm relevant is. Relevant in een wereld waar ouders van hun kinderen worden gescheiden en een grote baby voor president speelt.

DARLIN KIJK JE HIER

 

Over Darlin

Darlin“My name is Darlin. I just came out of Detention.” Zo begint deze 13 minuten durende film die het leven van Darlin volgt in de drie maanden tussen haar vrijlating en de reünie met haar familie. Jeffrey, de partner van Darlin, en Hamilton, haar zoon, zijn een aantal maanden eerder vanuit Honduras naar de US gevlucht, op zoek naar betere leefomstandigheden. In Honduras werden ze bedreigt en gedecriminaliseerd. In Amerika hoopte ze op een beter leven. Of dit lukt is nog steeds de vraag, ze zijn herenigd maar het grote oranje gevaar ligt altijd op de loer.

Isabel Castro

Isabel CastroIsabel Castro is Mexicaans-Amerikaanse journalist en documentairemaker. In 2017 was ze genomineerd voor een News Emmy voor haar werk voor VICE News Tonight. De korte docu Darlin ging op het Tribeca Film Festival in première. Isabel werkt onder andere voor The New York Times, is bezig met een nieuwe serie voor Netflix en met de voorbereidingen voor een nieuwe lange documentaire. Isabel heeft op jonge leeftijd al haar afdruk in de filmwereld achtergelaten. Met haar werk geeft ze een kijkje in werelden die voor de meeste mensen onbekend zijn en probeert zo de wereld in beweging te krijgen: “Documenting things helps me understand them, and in an attempt to understand a government policy that was incomprehensible to me, I asked if I could film Darlin.”

Meer short breaks bekijk je hier.

Over #ShortBreak

Omdat bijna elke gevierde filmmaker ooit begonnen is met een waarschijnlijk even gevierde korte film. Omdat er enorm veel mooie, indrukwekkende, spannende, fijne korte films zijn die veel te weinig aandacht krijgen. En omdat het een fijn stukje vermaak voor tussendoor is, kiest Nadine van Asbeck elke week een mooie ‘short’ voor in je ‘break’. Of gewoon voor wanneer je zin hebt in een korte film. Maar niet het wereldwijde web al wil struinen op zoek naar die absolute must-see…

Lees verder