Kijk de short Family Hour van Mariia Ponomarova #shortbreak

Family Hour is het verhaal over de kwetsbare relatie tussen een bekende acteur en z’n zoon. De film reisde de hele wereld over, langs festivals van Vancouver tot Sarajevo en van Aix-en-Provence tot Reykjavik. De short ging in Nederland op het Nederlands Film Festival in 2018 in première. 

BEKIJK DE FILM HIER

Family Hour

Toen Danya jong was was z’n vader, een beroemde acteur, vrijwel niet aanwezig. Als Danya als tiener op zomerkamp gaat komt z’n vader hem op de speciale familiedag opzoeken, maar hij is te vroeg en mag nog niet naar binnen. Voor het eerst in lange tijd brengen de vader en zoon tijd met elkaar door, waarbij duidelijk wordt hoe gespleten hun relatie is. Danya maakt grapjes over het acteertalent van z’n vader, waarop hij op z’n beurt een nieuw familielid aan Danya voorstelt en de ontmoeting een pijnlijke draai neemt.

Mariia Ponomarova

Mariia Ponomarova is geboren en getogen in Kiev, waar ze haar bachelor aan de Academie voor Film, Tv en Theater haalde. Ze kwam naar Nederland om aan de Film Academie Amsterdam de ‘Master of Film’ te volgen. Mariia werkt in fictie en documentaire en is onderdeel van het collectief Babylon 13, die de documentaire Cinema of Civil Protest maakte. Een collectie van films die een kijkje geven in de maatschappelijke betrokkenheid en civiele mobilisatie die begon in november 2013, veroorzaakt door het verlangen van de toenmalige president Janoekovitsj om de samenwerkingsverbanden met de EU te verbreken en de banden met Rusland aan te halen. Dit eindigde in februari 2014 met de bloedige confrontatie die leidde tot het aftreden van Janoekovitsj.

Over #ShortBreak

Omdat bijna elke gevierde filmmaker ooit begonnen is met een waarschijnlijk even gevierde korte film. Omdat er enorm veel mooie, indrukwekkende, spannende, fijne korte films zijn die veel te weinig aandacht krijgen. En omdat het een fijn stukje vermaak voor tussendoor is, kiest Nadine van Asbeck elke week een mooie ‘short’ voor in je ‘break’. Of gewoon voor wanneer je zin hebt in een korte film. Maar niet het wereldwijde web al wil struinen op zoek naar die absolute must-see…

Lees verder