Glad IJs van Joosje Duk
Glad IJs van Joosje Duk

Kijk de short Glad IJs van Joosje Duk #shortbreak

De korte film Glad IJs van Joosje Duk met Achmed Akkabi en Claire Bender gaat over de in Nederland groeiende angst voor aanslagen en de impact daarvan op het dagelijks leven.

GLAD IJS BEKIJK JE HIER

 

Over de film

Wanneer een gevonden voorwerpen loketmedewerker (Achmed Akkabi) op een openbare ijsbaan ineens een jongen met een verdachte rugzak aan de andere kant van de baan ziet zitten, slaan zijn gedachten op hol.

De film won de ShortsTV Pitch Award op het Nederlands Film Festival, Pitchen op het Plein Prijs van de Rotterdamse Pleinbioscoop en speelde daarnaast op de Oscar-kwalificerende Atlanta, Hamptons en HollyShorts Film Festival. Ook ontving Glad IJs steun van het Ministerie van Justitie en Veiligheid.

Scenario & Regie: Joosje Duk
Acteurs: Achmed Akkabi, Claire Bender
Producenten: Quintin Baker & Achmed Akkabi (Tebber Nekkel), Tamar Guttmann

Joosje op de set – foto: Miriam Guttmann

Over Joosje Duk

Joosje Duk stond op haar vijftiende op set als actrice in een kinderserie en werd verliefd op het vak. Ze verhuisde na haar middelbare school naar New York om daar te acteren en journalistiek aan de New York University (NYU) te studeren. Haar liefde voor beide vakken (acteren en schrijven) kwam al snel perfect samen in de richting filmmaken. Joosje schrijft en regisseert het merendeel van haar films zelf. Op dit moment werkt ze aan haar eerste speelfilm Sunflowers, ‘een metaforisch verhaal over depressie waarin een tienermeisje haar zicht op kleur verliest in een kleurrijke wereld’.

Meer over Joosje lees je in dit interview dat ik met haar had.

Meer short breaks bekijk je hier.

Over #ShortBreak

Omdat bijna elke gevierde filmmaker ooit begonnen is met een waarschijnlijk even gevierde korte film. Omdat er enorm veel mooie, indrukwekkende, spannende, fijne korte films zijn die veel te weinig aandacht krijgen. En omdat het een fijn stukje vermaak voor tussendoor is, kiest Nadine van Asbeck elke week een mooie ‘short’ voor in je ‘break’. Of gewoon voor wanneer je zin hebt in een korte film. Maar niet het wereldwijde web al wil struinen op zoek naar die absolute must-see…

Lees verder