grijs is ook een kleur
grijs is ook een kleur

Kijk de short Grijs is ook een kleur van Marit Weerheijm #shortbreak

Een nieuwe week, een nieuwe #ShortBreak. Grijs is ook een kleur is een fijne coming-of-age film van Marit Weerheijm uit 2016. De film is voor een breed publiek. Zo laten leraren hem jaarlijks op school zien om een dialoog te starten met jonge kids. En laat hij volwassenen de kwetsbare kant van de jeugd laat zien. 

GRIJS IS OOK EEN KLEUR BEKIJK JE HIER

foto credit: 2016 Pief Weyman/pief.ca

Meer short breaks bekijk je hier.

Over Marit Weerheijm

Je studeert af aan de Film Academie in Amsterdam, maakt een toch wel erg fijne eindfilm, Grijs is ook een kleur, die vol lof wordt ontvangen. Je film wordt vervolgens geselecteerd als inzending voor de Studenten Oscars waarna je zelfs bij de laatste 56 belandt… dan bij de laatste 8 en dan krijg je op een avond een berichtje van ‘the academy’ dat er iets mis is gegaan met je inzending en of je ze even terug kan bellen…

Je belt terug en krijgt de vraag of je in oktober naar Los Angeles zou kunnen komen om je Oscar in ontvangst te komen nemen. Ik herhaal, ‘je Oscar in ontvangst kan nemen’… Dit bijzondere, bijna onwerkelijke scenario overkwam Marit waarna ze diezelfde avond nog de kroeg indook en het in het geheim met cast en crew haar bronzen Student Academy Award vierde.

Dit jaar was Marit weer genomineerd voor een prijs. Namelijk de Young Directors Award tijdens het Festival of Creativity in Cannes voor een Belgische campagnefilm die zij maakte voor Pink Ribbon. Binnenkort lees je het interview dat ik met Marit had op onze site.

Over de short

Grijs is ook een kleur vertelt het verhaal van Cato en haar grote broer Douwe die weer thuis komt wonen nadat hij een zelfmoordpoging heeft gedaan. Vanaf dat moment zet Cato alles op alles om haar broer weer gelukkig te maken. Maar niets lijkt te lukken, totdat ze na weer een dieptepunt zich opsluit in de schuur. Daar ontmoet ze een vreemde man met grote, witte nepvleugels. Een bijzondere verschijning die Cato helpt met haar angsten en haar het een en ander over het leven bijbrengt.

Het scenario werd geschreven door Saar Ponsioen. Met in de hoofdrollen Cécilia Vos, Ko Zandvliet en Sam Louwyck. De film kwam tot stand in samenwerking met KRONCRV.

Grijs is ook een kleur bekijk je hier. Bekijk de trailer hieronder:

 

Over #ShortBreak

Omdat bijna elke gevierde filmmaker ooit begonnen is met een waarschijnlijk even gevierde korte film. Omdat er enorm veel mooie, indrukwekkende, spannende, fijne korte films zijn die veel te weinig aandacht krijgen. En omdat het een fijn stukje vermaak voor tussendoor is, kiezen wij elke week een mooie ‘short’ voor in je ‘break’. Of gewoon voor wanneer je zin hebt in een korte film, maar niet het wereldwijde web al wil struinen op zoek naar die absolute must-see… 

Lees verder