hitte van thessa meijer
hitte van thessa meijer

Kijk de short Hitte van Thessa Meijer #shortbreak

Hitte is die ene scène waar Thessa al jaren over droomde om hem te maken. En waar Cineville haar de mogelijkheid tot gaf. Het resultaat is een romantische komedie met Famke Louise. Geregisseerd door Thessa Meijer die erom bekend staat om haar magische droomwerelden met een twist.

HITTE BEKIJK JE HIER:

Over Scènes

Omdat Cineville 10 jaar bestaat hebben 3 jonge regisseurs de opdracht gekregen om die ene, ultieme scène te verfilmen. David-Jan Bronsgeest, Noël Loozen en Thessa Meijer mochten die ene scène waar ze al jaren over dromen tot leven laten komen. Alles mocht, niets was te gek. Noël maakte een korte dramafilm, David-Jan een sexorcisme en Thessa maakt de film Hitte, een romantische komedie met een twist.

Het werk van Thessa is herkenbaar en uniek, ze heeft in korte tijd een eigen signatuur weten te ontwikkelen waarbij ze de dagelijkse realiteit met een dosis magie combineert. Zij brengt tot leven, waar wij over fantaseren en maakt daar dan hedendaagse sprookjes van. Hitte is een samenwerking tussen Cineville en July Film en is sinds 8 augustus te zien als voorprogramma in de filmtheaters en online.

Leer Thessa beter kennen in dit interview dat ik met haar had.

Over Hitte

Hitte gaat over een verlegen meisje (Femke Louise) die op een loeihete zomermiddag een ijssalon binnenstapt. Als ze in de ogen van de ijscoman kijkt, stijgen de temperaturen nog meer en smelt ze weg van zijn voorkomen. Naast Famke, spelen ook acteur Daniël Kolf (De Libi), acteur Frits Lambrechts en Anouk en Priscilla uit The Voice Kids een rol in de korte film. Thessa is groot fan van Famke Louise. Toen ze hoorde dat Famke graag het acteren wilde uitproberen heeft ze haar benaderd voor deze rol: ‘’Famke Louise duikt voor deze rol in een karakter dat qua persoonlijkheid ver van haar afstaat. Dit doet ze supergoed, met humor en vol overgave. Famke en Daniël hebben een sterke chemie.’

Tijdens de komende editie van het Nederlands Film Festival gaat de nieuwste korte film van Thessa in première; Nervosa.

Meer short breaks bekijk je hier.

Over #ShortBreak

Omdat bijna elke gevierde filmmaker ooit begonnen is met een waarschijnlijk even gevierde korte film. Omdat er enorm veel mooie, indrukwekkende, spannende, fijne korte films zijn die veel te weinig aandacht krijgen. En omdat het een fijn stukje vermaak voor tussendoor is, kiest Nadine van Asbeck elke week een mooie ‘short’ voor in je ‘break’. Of gewoon voor wanneer je zin hebt in een korte film. Maar niet het wereldwijde web al wil struinen op zoek naar die absolute must-see…

Lees verder