nacht van de fanfare van anna van keimpema
nacht van de fanfare van anna van keimpema

Kijk de short Nacht van de Fanfare van Anna van Keimpema #shortbreak

Het Nederlandse Film Festival is alweer een tijdje, maar op hun website presenteren ze een selectie korte films die de afgelopen jaren op het festival zijn langsgekomen. Zo ook Nacht van de Fanfare van regisseur Anna van Keimpema, die in 2016 op het NFF was geselecteerd voor de Gouden Kalf Competitie. Een absurdistische film met minimale dialoog.

NACHT VAN DE FANFARE KIJK JE HIER

Over de film

Nacht van de Fanfare gaat over een getrouwd stel dat vast zit in patronen van ruzie, irritaties en een huwelijk. In een boerderij op het oneindige platteland van Noord-Groningen zit David zwijgend te eten terwijl Claudia mokkend uit het keukenraam kijkt. De spanning is om te snijden als er wordt aangebeld door drie drijfnatte leden van een fanfare. Ze zitten zonder benzine en willen schuilen voor de regen. De aanvankelijk stille strijd ontaardt in een chaos als er moet worden geruzied boven het lawaai van de instrumenten uit. Een absurdistische film die met minimale dialoog precies laat zien waar het misgaat.

Over Anna van Keimpema

Anna is inmiddels al een rot in het vak, en met vak bedoelen we dan voornamelijk komische tv en filmproducties. Anna zoekt in haar producties naar humor in drama en het drama in komedies en werkt ze het liefst met kinderen (maar niet haar eigen kinderen, die luisteren niet). Door de jaren heen regisseerde Anna meerder korte films en maakte ze onder andere de tv-serie Spanga’s, waar ze nog steeds aan werkt.

Meer short breaks bekijk je hier.

Over #ShortBreak

Omdat bijna elke gevierde filmmaker ooit begonnen is met een waarschijnlijk even gevierde korte film. Omdat er enorm veel mooie, indrukwekkende, spannende, fijne korte films zijn die veel te weinig aandacht krijgen. En omdat het een fijn stukje vermaak voor tussendoor is, kiest Nadine van Asbeck elke week een mooie ‘short’ voor in je ‘break’. Of gewoon voor wanneer je zin hebt in een korte film. Maar niet het wereldwijde web al wil struinen op zoek naar die absolute must-see…

Lees verder