over the rainbow tara fallaux
over the rainbow tara fallaux

Kijk de short Over the Rainbow van Tara Fallaux #shortbreak

Tijd voor #ShortBreak nummer 4. Met Pride Week in volle gang, tippen we graag deze bijzondere coming of age en coming out documentaire van Tara Fallaux uit 2015. Een positief verhaal over een vrouw die haar coming out heeft op latere leeftijd zonder zich verbitterd te voelen over haar verleden.

KLIK HIER OM OVER THE RAINBOW TE BEKIJKEN.

OVER THE RAINBOW (2015)

Na het overlijden van haar moeder gaat Leny Wiggers (82) eindelijk haar dromen achterna. Ze wil een fietstocht om de wereld maken. Ze komt echter niet verder dan Nieuw Zeeland waar ze de liefde van haar leven ontmoet, een vrouw.

Leny komt op haar achtenzestigste uit de kast en is een voorbeeld voor velen. Ze omarmt haar seksualiteit zonder bitterheid van een verleden waarin ze nooit helemaal zichzelf heeft kunnen zijn. Ze praat over haar liefde als een verliefde tiener en verliest zichzelf in herinneringen aan haar eerste en meteen ook laatste liefde. Leny begrijpt hoe je het leven moet leven en op haar tachtigste viert ze haar verjaardag op Lesbos met 200 vriendinnen. ‘Een heel dierbare herinnering, zoveel gelachen, zoveel warmte en zoveel aandacht. Ik geneerde me bijna.’ Toch is er één ding waar ze nog spijt van heeft…

Over the Rainbow is een poëtische, kleurrijke documentaire. De film ging in 2015 tijdens de Roze Filmdagen in première en sleepte menig award in de wacht. Bekijk de trailer hieronder:

Meer short breaks bekijk je hier.

TARA FALLAUX

Tara is een gevierd filmmaker en fotograaf. Ze maakt internationaal werk dat door alle taalbarrières heen breekt. De films van Tara zijn romantisch zonder oordeel. Ze zijn echt zonder ze hard te maken en eerlijk zonder ‘in your face’ beelden. Haar nieuwste film Love Letters is een kwetsbaar persoonlijk portret van mensen die een liefdebrief aan hun geliefde voorlezen. Kijk ook deze film, pink er ook een traantje bij weg en kijk daarna op een andere manier naar de wereld… met af en toe dat roze brilletje op want dat is wat het werk van Tara ook met je doet.

Klik hier over Love Letters te bekijken. 

Over #ShortBreak

Omdat bijna elke gevierde filmmaker ooit begonnen is met een waarschijnlijk even gevierde korte film. Omdat er enorm veel mooie, indrukwekkende, spannende, fijne korte films zijn die veel te weinig aandacht krijgen. En omdat het een fijn stukje vermaak voor tussendoor is, kiezen wij elke week een mooie ‘short’ voor in je ‘break’. Of gewoon voor wanneer je zin hebt in een korte film, maar niet het wereldwijde web al wil struinen op zoek naar die absolute must-see…

Lees verder