sometimes I think about dying
sometimes I think about dying

Kijk sometimes, I think about dying van Stefanie Abel Horowitz #shortbreak

Een komisch drama om het jaar mee af te sluiten. Want maatschappelijk gezien is het afgelopen jaar nogal komisch dramatisch geweest. Een groot deel van de mensheid gelooft nog steeds niet in klimaatcrisis, een oranje baby heeft in de US een handelsoorlog met China uitgeroepen, en Ajax heeft weer de finale van de Champions League niet gehaald.

sometimes, I think about dying kijk je hier:

De film

Sometimes, I think about dying vertelt het verhaal van Fran (Katy Wright-Mead) die op een poëtische manier over het leven en zichzelf denkt. Ze deelt haar innerlijke monoloog met het publiek waardoor we haar niet alleen begrijpen, maar haar ook voelen. Ze is bijna ongemakkelijk eerlijk, en daardoor juist een geliefde protagonist. Fran denkt aan doodgaan, terwijl ze stiekem verliefd aan het worden is op een collega (Jim Sarbh).

Stefanie Abel Horowitz

Stefanie Abel Horowitz is met haar short sometimes, I think about dying dit jaar voor een Oscar genomineerd. Stefanie heeft jaren van toneelregie op haar naam staan in New York en maakte in 2017 haar eerste korte film, Up North. Sometimes I think about dying was onderdeel van de 2019 Sundance Film Festival Short Film Tour. Stefanie is bezig met een speelfilm gebaseerd op deze short en met nog een andere film met als logline “Een transvrouw, een mislukte relatie, een geest en een heks”.

Meer short breaks bekijk je hier.

Over #ShortBreak

Omdat bijna elke gevierde filmmaker ooit begonnen is met een waarschijnlijk even gevierde korte film. Omdat er enorm veel mooie, indrukwekkende, spannende, fijne korte films zijn die veel te weinig aandacht krijgen. En omdat het een fijn stukje vermaak voor tussendoor is, kiest Nadine van Asbeck elke week een mooie ‘short’ voor in je ‘break’. Of gewoon voor wanneer je zin hebt in een korte film. Maar niet het wereldwijde web al wil struinen op zoek naar die absolute must-see…

Lees verder