Kijk de short <i>Superior</i> van Erin Vassilopouolos #shortbreak
short superior

Kijk de short Superior van Erin Vassilopouolos #shortbreak

Tijd voor derde #ShortBreak. Superior is een visueel hoogstandje van Erin Vassilopouolos uit 2015. Een film over een jonge tweeling waarvan één haar eigen weg wil gaan en waarin de emoties rondom een break-up centraal staan.

SUPERIOR BEKIJK JE HIERONDER.

Soms blijft een film je bij door het verhaal, door een acteur of door een bepaalde emotie die het bij je oproept. Ik keek Superior jaren geleden omdat ik met de cameravrouw van Superior mocht werken. Zij vertelde me over de film waardoor ze naar het Sundance Film Festival kon en over de bijzondere regisseuse, Erin Vassilopouolos uit New York.

Superior bleef bij me door de bijzondere cinematografie, elk frame zou je kunnen inlijsten en is een kunstwerkje op zichzelf.  Erin is eens een creatief meesterbrein waardoor Superior een visueel hoogstandje is geworden. De film ging niet alleen op het Sundance Film Festival in première maar gooide ook op het Film Festival van Berlijn hoge ogen.

Meer short breaks bekijk je hier.

Het verhaal

Superior gaat over een jonge tweeling waarvan de één haar eigen weg wil gaan en zich wil distingeren van haar zus. “Ik wilde een film maken over de emoties rondom een break-up. Over de realisatie dat je het uit gaat maken met iemand of, wat nog veel erger is, dat iemand het met jou uit gaat maken. En volgens mij kunnen die emoties ook van toepassing zijn op een tweeling waarvan de één zich van de ander los wil trekken. Dat moet ook als een break-up voelen.”

Erin Vassilopouolos was ook verantwoordelijk voor het scenario en de edit van de film. Op dit moment werkt ze aan een feature film gebaseerd op deze short. De hoofdrollen worden gespeeld door Alessandra Mesa en Anamari Mesa.

Over #ShortBreak

Omdat bijna elke gevierde filmmaker ooit begonnen is met een waarschijnlijk even gevierde korte film. Omdat er enorm veel mooie, indrukwekkende, spannende, fijne korte films zijn die veel te weinig aandacht krijgen. En omdat het een fijn stukje vermaak voor tussendoor is, kiezen wij elke week een mooie ‘short’ voor in je ‘break’. Of gewoon voor wanneer je zin hebt in een korte film, maar niet het wereldwijde web al wil struinen op zoek naar die absolute must-see… 

Lees verder