Kijk de short That One Day van Crystal Moselle #shortbreak

That One Day (2016) is een korte film van Crystal Moselle gemaakt voor de ‘Women’s Tales’ serie van modehuis Miu Miu. Het is een moodboard dat de ommekeer in het leven van een vijftienjarig meisje laat zien. Een portret van de jeugd van nu, gebaseerd op het echte verhaal van de hoofdrolspeelster Rachelle, in een Miu Miu wereld.

THAT ONE DAY BEKIJK JE HIER:

Over Crystal Moselle

Crystal Moselle won met haar inmiddels bekende debuutfilm Wolfpack uit 2015 de Grand Jury Price op het prestigieuze Sundance Film Festival. Wolfpack vertelt het verhaal van de Angulo broers die jarenlang opgesloten zaten in een appartement in New York waar ze de wereld leerde kennen aan de hand van films. Wolfpack was een hit en sleepte een aantal grote awards in de wacht maar, wat nog belangrijk voor Crystal was, opende deuren naar bijzondere projecten. Zo creëerde ze deze korte film That One Day voor de ‘Womens Tales’ serie van Miu Miu. That One Day was ook een voorproefje op de film die ze daarna zou maken met onder andere Jaden Smith, Skate Kitchen, gebaseerd op dezelfde groep skatende meiden die ze ooit in de metro ontmoette.

View this post on Instagram

Betty

A post shared by Crystal Moselle (@crystalmoselle) on

Over That One Day

That One Day is gecreëerd voor de ‘Women’s Tales’ serie van Miu Miu. Een doorlopend project waarbij Miu Miu elk jaar twee vrouwelijke regisseuse carte blanche geeft om een korte film te maken. Waarbij de cast uiteraard in Miu Miu kleding gestyled wordt. Andere regisseuses zijn onder andere Ava DuVernay, Dakota Fanning en Zoe Cassavetes. That One Day is nummer 12 in deze serie. DE film gaat over een jong meisje dat met haar skateboard onder haar arm aansluiting zoekt bij andere skaters. Ze wordt door de jongens weggepest maar vindt haar plek in een groep stoere, vrouwelijke skateboarders.

That One Day is eigenlijk een moodboard dat de ommekeer in het leven van een vijftienjarige laat zien. Een meisje in transitie naar vrouw, die haar eigen seksualiteit leert kennen, in hechte vriendschappen duikt en haar grenzen opzoekt. Het is een portret van de jeugd van nu. Gebaseerd op het echte verhaal van de hoofdrolspeelster Rachelle, in een Miu Miu wereld.

Meer short breaks bekijk je hier.

Over #ShortBreak

Omdat bijna elke gevierde filmmaker ooit begonnen is met een waarschijnlijk even gevierde korte film. Omdat er enorm veel mooie, indrukwekkende, spannende, fijne korte films zijn die veel te weinig aandacht krijgen. En omdat het een fijn stukje vermaak voor tussendoor is, kiest Nadine van Asbeck elke week een mooie ‘short’ voor in je ‘break’. Of gewoon voor wanneer je zin hebt in een korte film. Maar niet het wereldwijde web al wil struinen op zoek naar die absolute must-see…

Lees verder