Kijk de short The Origin of Trouble van Tessa Louise Pope #shortbreak

De mooiste documentaires komen vaak van filmmakers die in hun directe omgeving naar onderwerpen zoeken. Zo ook onze short break nummer 5. Een zoektocht waarin iedereen zich kan herkennen.

Tessa Louise Pope zoekt met haar docu The Origin of Trouble (2016) naar het verhaal van haar ouders. Specifiek onderzoekt ze de afwezigheid van haar vader die geen verantwoordelijkheid neemt voor het feit dat hij een dochter op de wereld heeft gezet.

THE ORIGIN OF TROUBLE KIJK JE HIER

The Origin of Trouble (2016)

Tessa vraagt haar moeder en vader dezelfde vragen en krijgt verschillende antwoorden. The Origin of Trouble is een confronterende film met humor en lichtzinnigheid die aantoont wat voor impact opvoeding en de keuzes van ouders op kinderen hebben. Het is een zoektocht waar iedereen zich in kan vinden, dan hoef je niet eens uit een gebroken of samengesteld gezin te komen.

Wat voor afdruk het leven of de geschiedenis van je ouders op je hebben is een universele, tijdloze puzzel, waarvan Tessa zelf met deze film al heel wat stukjes bij elkaar heeft weten te vinden.

Tessa Louise Pope

Tessa Louise Pope is een jonge filmmaakster die in 2016 afstudeerde aan de Filmacademie met The Origin of Trouble. De film ging vervolgens op het NFF in première en is nog steeds op 2Doc te zien. De documentaire won in 2016 de VPRO Documentaire Prijs en in 2017 de Go Short Award voor Beste Nederlandse korte film. Tessa is de dochter van een psycholoog en een filmmaker waardoor Tessa al snel de richting van documentairemaakster op ging.

Meer short breaks bekijk je hier.

Met haar films vertelt ze eerlijke, gelaagde verhalen over kleurrijke personages. Haar gevoel voor humor zorgt ervoor dat het geen zware psychologische studies worden maar ze deelt kleine verhalen met een grote impact. Naast haar eigen documentaires maakt ze nu veel reclames en door haar open manier van filmen zijn haar projecten altijd authentiek en met humor.

Bekijk de trailer van The Origin of Trouble:

Over #ShortBreak

Omdat bijna elke gevierde filmmaker ooit begonnen is met een waarschijnlijk even gevierde korte film. Omdat er enorm veel mooie, indrukwekkende, spannende, fijne korte films zijn die veel te weinig aandacht krijgen. En omdat het een fijn stukje vermaak voor tussendoor is, kiezen wij elke week een mooie ‘short’ voor in je ‘break’. Of gewoon voor wanneer je zin hebt in een korte film, maar niet het wereldwijde web al wil struinen op zoek naar die absolute must-see…

Lees verder