tienminutengesprek van Jamille van Wijngaarden
tienminutengesprek van Jamille van Wijngaarden

Kijk de short Tienminutengesprek van Jamille van Wijngaarden #shortbreak

Omdat bijna elke gevierde filmmaker ooit begonnen is met een waarschijnlijk even gevierde korte film. Omdat er enorm veel mooie, indrukwekkende, spannende, fijne korte films zijn die veel te weinig aandacht krijgen. En omdat het een fijn stukje vermaak voor tussendoor is, kiezen wij elke week een mooie ‘short’ voor in je ‘break’. Of gewoon voor wanneer je zin hebt in een korte film, maar niet het wereldwijde web al wil struinen op zoek naar die absolute must-see… Deze week:

Tienminutengesprek door Jamille van Wijngaarden

Ritmische geluiden en gestyleerde beelden, een oerhollandse, absurde korte film uit de NTR Kort stal.

TIENMINUTENGESPREK BEKIJK JE HIER.

Over de maker

Jamille is geen groentje op het gebied van korte films en won in het eerste jaar van de Filmacademie al een prijs in Berlijn met haar short Snow Leopard. Na haar afstuderen regisseerde ze verschillende komische series zoals Sluipschutters en Zoek de Fouten. Haar eerste animatie short, Catastrophe was in Nederland de openingsfilm voor Spider-man: Homecoming en ging tijdens het filmfestival in Toronto in première. Op 3 juli was deze film ‘Staff Pick Premiere’ op Vimeo.

Al met al, heeft Jamille al een indrukwekkende lijst aan bijzondere projecten op haar naam staan. Tienminutengesprek uit 2018 is een pareltje van een film. Ze sleept er tijdens het NFF de ‘Best Director in Short Film 2018’ award mee in de wacht.

Over de short

Tienminutengesprek vertelt het verhaal van moeder Marit die denkt dat haar zoon op de basisschool te weinig ruimte krijgt voor zijn mannelijke energie. Daar valt Juf Yvonne niet voor en na een gespannen, vlotte discussie vol verwijten slaan bij Juf Yvonne de knoppen door… letterlijk. Na 40 jaar in het onderwijs en 1200 kinderen, 2400 ouders verder is nu dan eindelijk het hek van de dam.

10 minuten lang genieten van Tienminutengesprek. Het gebruik van schelle geluiden en abrupte beeldvoering zorgen ervoor dat deze korte film als een helse rit in de Python voelt. Wat een absurde komedie lijkt is misschien wel de ‘droom’ van iedere leerkracht… als je ermee weg zou komen!

TIENMINUTENGESPREK BEKIJK JE HIER. De trailer zie je hieronder:

Lees verder