Kijk de short Vader van Isabel Lamberti #shortbreak

Isabel Lamberti maakt gevoelige registraties van relaties. Haar films zijn een combinatie van fictie en documentaire. Vader onderzoekt de relatie tussen een vader en zijn bijna volwassen zoon. Vader was in 2019 genomineerd voor een Gouden Kalf.

VADER KIJK JE HIER.

Over Vader

De films van Isabel Lamberti zijn hybride, een combinatie van fictie en documentaire. Haar nieuwe korte film ‘Vader’ is niet anders. Vader is een korte documentaire die de relatie onderzoekt tussen een vader (Jacinto) en z’n volwassen zoon (Shakur). Na Shakur jaren niet gezien te hebben, neemt hij z’n zoon mee op roadtrip. Ze leren elkaar nog een keer kennen.

Vader zit vol verhalen, die best tot z’n recht komen in de vele momenten van stilte. Het aftastende, zoekende, het niet kunnen plaatsen van wie of wat ze van elkaar zijn en de liefde. Terwijl we in de telefoongesprekken van Jacinto met z’n vriendin erachter komen hoe kwetsbaar hij zich voelt.

Over Isabel Lamberti

Isabel Lamberti is geboren in Duitsland en groeide op in Spanje en Nederland. In New York aan de Tisch School of Arts maakte ze haar eerste film waardoor ze op de filmacademie in Amsterdam aangenomen werd. Haar films wonnen prijzen op verschillende festivals. In 2019 werd Vader op het Nederlands Film Festival genomineerd voor een Gouden Kalf voor beste korte documentaire. Ze maakt poëtische portretten en creëert films vol symboliek, betekenis en indrukwekkende plaatjes.

Meer short breaks bekijk je hier.

Over shortbreak

Omdat bijna elke gevierde filmmaker ooit begonnen is met een waarschijnlijk even gevierde korte film. Omdat er enorm veel mooie, indrukwekkende, spannende, fijne korte films zijn die veel te weinig aandacht krijgen. En omdat het een fijn stukje vermaak voor tussendoor is, kiest Nadine van Asbeck elke week een mooie ‘short’ voor in je ‘break’. Of gewoon voor wanneer je zin hebt in een korte film. Maar niet het wereldwijde web al wil struinen op zoek naar die absolute must-see…

Lees verder