When we were strangers van Ayla Spaans
When we were strangers van Ayla Spaans

Kijk de short When we were Strangers van Ayla Spaans #shortbreak

When we were Strangers maakte Ayla Spaans in het kader van De Ontmoeting. De kort film ging vorig jaar in première tijdens het NFF. Een experimenteel liefdesverhaal over het langzame verval van liefde.

WHEN WE WERE STRANGERS KIJK JE HIER:

When We Were Strangers

Een stelletje ontmoet elkaar op een housefeest en gaat op avontuur. Tijdens de 8 minuten durende short beweegt het stel van kamer naar kamer waarbij elke ruimte voor een ander tijdperk uit hun relatie staat. De video is een kleurige Alice in Wonderland-achtige tunnel, een trip down memory lane en in de toekomst, en uiteindelijk de dans der liefde zoals elke relatie zich ontplooit.

Ayla Spaans

De regisseuse studeerde in 2017 af aan de Hogeschool voor de Kunsten. Ze ging aan de slag bij Boomerang Agency als creatief producent en regisseur en maakte ondertussen al drie bijzondere korte films. Ayla heeft in korte tijd een unieke stijl ontwikkeld. Ze is eigenzinnig en weet beelden, kleuren, thema’s, muziek en casting perfect of elkaar af te stemmen. When we were Strangers is tot stand gekomen door De Ontmoeting die jonge makers met gevestigde partijen uit de filmindustrie aan elkaar koppelt om zo bijzondere films te realiseren. Voor When We Were Strangers hielp VICE Ayla om de film te maken en zo onder een groot, jong publiek onder de aandacht te krijgen.

Meer short breaks bekijk je hier.

Over #ShortBreak

Omdat bijna elke gevierde filmmaker ooit begonnen is met een waarschijnlijk even gevierde korte film. Omdat er enorm veel mooie, indrukwekkende, spannende, fijne korte films zijn die veel te weinig aandacht krijgen. En omdat het een fijn stukje vermaak voor tussendoor is, kiest Nadine van Asbeck elke week een mooie ‘short’ voor in je ‘break’. Of gewoon voor wanneer je zin hebt in een korte film. Maar niet het wereldwijde web al wil struinen op zoek naar die absolute must-see…

Lees verder