kijktips voor in de zomervakantie
kijktips voor in de zomervakantie

6 kijktips voor in de zomervakantie voor kids én mama

Niets leukers om in de vakantie samen met je kids een film te kijken. Zoals voor elke vakantie hebben wij ook deze keer weer een aantal films geselecteerd die leuk zijn voor de kinderen én voor volwassenen. Zowel in de bios als thuis op de bank. Want dat er dagen gaan komen waarop we niet naar het strand kunnen, dat staat vast. Fijne vakantie!

In de bios:

Verschrikkelijke Ikke 3

Film van Kyle Balda en Pierre Coffin. Met stemmen van o.a. Pip Pellens, Beau van Erven Dorens, Carlo Boszhard, Elise Schaap, Kim van Kooten, Jon van Eerd en Kee Derwig. 

Balthazar Bratt, een kindster uit de jaren tachtig, heeft een plan om de wereld te veroveren. Aan Gru om hem tegen te houden. Wanneer dit niet lukt wordt hij ontslagen bij de Anti-Villain League samen met zijn vrouw Lucy. Ondertussen komt Gru erachter dat hij eigenlijk een broer heeft wat zijn moeder voor hem al die tijd verborgen heeft. De reünie met zijn tweelingbroer verloopt in het begin stroef, maar al snel zijn de twee dikke maatjes. Ze besluiten samen achter Bratt aan te gaan en de diamant terug te stelen. Maar gaat Gru dit wel lukken met zijn broer die totaal geen ervaring heeft met criminele activiteiten?

Misschien ook interessant: GiF kijkt: terug naar de jaren ’80 in Despicable Me 3.

Verschrikkelijke Ikke 3 is nu te zien in de Nederlandse bioscopen. 

Sing Song

Film van Micha Kamp. Met o.a. Floris Bosma, Georgiefa Boomdijk en Darren Benschop.

Als de 16-jarige Jasmine de kans krijgt om mee te doen aan een song-contest in Suriname, grijpt zij deze met beide handen aan. Niet alleen om te zingen maar vooral om meer te weten te komen over haar moeder, die ze niet meer gezien heeft sinds ze als peuter met haar vader uit Suriname is vertrokken. Omdat haar vader niets meer met Suriname te maken wil hebben, gaat ze stiekem samen met gitarist Stijn (17) naar haar exotische geboorteland. Hij om muziek te maken en de wedstrijd te winnen. Zij ook om haar moeder te vinden, maar dat weet verder niemand.

Eenmaal daar aangekomen komt zij voor onaangename verrassingen te staan. Met de zoektocht naar haar moeder werkt ze zich in de nesten. Daarmee komt niet alleen haar deelname aan de song-contest maar ook haar vriendschap met Stijn op het spel te staan. Alles lijkt verloren, tot ze wordt overvallen door een ontdekking die alles op zijn kop zet.

Ze besluit het spoor te volgen dat haar diep het binnenland van Suriname in voert en ze hoopt daar te vinden waar ze al die tijd naar heeft verlangd.

Deze film is vanaf 20 juli te zien in de Nederlandse bioscopen. Geschikt voor alle leeftijden.  

The Emoji Movie / De Emoji Film

Film van Tony Leondis. In de Engelse versie zijn de stemmen ingesproken door o.a. T.J Miller, Anna Faris, Sofia Vergara, Patrick Stewart en James Corden. 

Diep verborgen in je apps ligt Textopolis, een levendige stad waar al je favoriete emoji’s wonen, en zij hopen allemaal geselecteerd te worden door de gebruiker van hun smartphone. In deze wereld heeft elke emoji maar één gezichtsuitdrukking, behalve Gene, een uitbundige emoji die zonder filter is geboren en vol zit met verschillende gelaatsuitdrukkingen.

Vastbesloten om net als alle andere emoji’s “normaal” te worden, schakelt Gene de hulp in van zijn handige beste vriend Hi-5 en van de beruchte codekraker emoji Jailbreak. Samen gaan ze op “app-vontuur” langs de verschillende apps op de telefoon, elk met hun eigen wilde en grappige wereld, op zoek naar de Code waarmee ze Gene kunnen veranderen. Maar wanneer een groot gevaar de smartphone bedreigt, hangt het lot van alle emoji’s af van deze drie onwaarschijnlijke vrienden die samen hun wereld moeten redden voordat deze voorgoed gewist wordt.

Deze film is vanaf 9 augustus in de bioscoop te zien. Leeftijdsadvies: 6 jaar

Cars 3 en Brandweerman Sam: Ufo Alarm

Voor de kleinere kinderen en wat minder goed te doen voor volwassenen zijn Cars 3 (nu in de bioscoop) en Brandweerman Sam (vanaf 26 juli in de bioscoop).

Volg Girls in Film op Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Dan mis je niets.

Thuis voor de buis:

Storm: Letters van Vuur

Film van Dennis Bots. Met o.a. Davy Gomez, Juna de Leeuw, Angela Schijf en Peter Van den Begin. 

De vader van Storm drukt in het geheim verboden teksten in zijn drukkerij. Wanneer zijn vader op heterdaad wordt betrapt, vlucht Storm net op tijd weg met de originele briefletters. Hij wordt zo middelpunt van een grote klopjacht.

Deze film is te bekijken via Videoland, KPN On Demand en Pathé Thuis. Leeftijdsadvies: 9 jaar

Okja

Film van: Joon-ho Bong. Genre: actie, avontuur en drama. Met o.a. Tilda Swinton, Jake Gyllenhaal, Lily Collins. 

Okja is een gigantisch beest, maar heeft totaal geen kwaad in de zin. Tien jaar lang is Okja verzorgd door Mija, een jong meisje. Samen groeien ze op in de heuvels van Zuid Korea. Het leven van zowel Mija als Okja komt volledig op zijn kop te staan als het beest wordt ontvoerd. Lucy Mirando (Tilda Swinton) zit met haar organisatie Mirando Corporation achter deze ontvoering. De bedoelingen die Lucy met Okja heeft zijn niet positief en dus is Mija vastberaden om Okja terug te halen.

Inmiddels is Okja geen onbekende meer in de wereld en dus bemoeien meer en meer groepen zich er tegenaan. Kapitalisten, demonstranten en consumenten bemoeien zich met het lot van Okja en dat maakt de reddingsactie van Mija er zeker niet makkelijker op. Humor, drama en een scherpe visie op onze consumptiemaatschappij worden door regisseur Bong Joon Ho in Okja samengesmolten in een klein verhaal over de band tussen mens en dier dat langzaam uitgroeit tot een gelaagde visie over het beest wat in ons allemaal waakt.

Deze Netflix Original film is nu te zien op Netflix. Leeftijdsadvies is: 9+

Peter en de draak

Film van David Lowery. Met o.a de stemmen van Mike Weerts, Howard van Komproe, Kees van Lier en Roos van Waerden. 

Het tienjarige weesjongetje Pete woont samen met zijn beste vriend Elliott in het bos. Het toeval wil dat Elliott een draak is. Hun leven samen komt tot een einde als boswachter Grace hem ontdekt, en ze kan niet geloven dat hij al jaren in het bos woont. Hoe kan zo’n kleine knul immers overleven? Dan ontmoet ze zijn vriend…

Deze film is o.a. te bekijken via Netflix en Pathé Thuis. Leeftijdsadvies: 6 jaar

Afbeelding boven artikel: Gene (TJ Miller) in Texopolis in Columbia Pictures en Sony Pictures Animation’s THE EMOJI MOVIE.

Lees verder