Kingsman: The Golden Circle: vervolg met een teveel van alles

De helden Eggsy (Taron Egerton) en Harry Hartman (Colin Firth) hebben we eerder kunnen zien in de film The Kingsman: The Secret Service. Dit keer keren ze wederom terug met de vervolgfilm: The Kingsman: The Golden Circle. Vanaf 21 september 2017 te zien in de bioscoop.

De film geregisseerd door Matthew Vaughn (Kick Ass) bevat een sterrencast met naast Colin Firth en Taron Egerton ook Halle Berry (Cat Woman), Channing Tatum (X-Man: The Last Stand), Jeff Bridges (The Big Lebowski), Julianne Moore (Still Alice), Mark Strong (Zero Dark Thirty) en Sir Elton John.

De wereld redden van Poppy

In de eerste film Kingsman: The Secret Service volgden we de jonge Eggsy die verschillende moeilijke trainingen en testen moest doorstaan om een Kingsman te worden.

Julianne Moore als Poppy

Als eerste missie had hij de taak om de wereld te redden van een IT-genie. In de vervolgfilm Kingsman: The Golden Circle, moeten de helden wederom de wereld redden. Dit keer is hun tegenstander de eigenares van het grootste drugskartel.

Poppy (Julianne Moore) woont midden in de jungle en heeft daar haar eigen land gecreëerd met de naam Poppyland. Vanuit hier bestuurt ze haar organisatie en probeert ze via haar drugs naamsbekendheid en macht te krijgen. Een oude bekende hackt de Kingsmancomputers en blaast met behulp van deze informatie alle hoofdkwartieren op. De helden moeten haar met hun gezonde verstand en vechttechnieken weten te stoppen. Daarbij hebben ze wel de hulp nodig van de Amerikaanse spionnen-organisatie: The Statesman. Ondertussen blijkt ook dat niet alleen Poppy een probleem is. Ook het behouden van een sociaal leven en het terugkrijgen van Harry Hart blijkt ook erg lastig.

Idiote plot-twists en verspilde sterrenacteurs

De recensies van Kingsman: The Golden Circle zijn over het algemeen niet heel goed. De film krijgt op Rotten Tomatoes dan ook de score van maar 57%. Entertainment Weekly zegt:’ Het is geen goede film. Zelfs niet als je ernaar kijkt met minder hoge verwachtingen. Het heeft idiote plot-twist en verspilde sterrenacteurs.’ Ook The Hollywood Reporter vraag zich af:’ Wanneer is genoeg, genoeg? Wanneer begint een goed iets, teveel van het goede te worden?’

Kingsman The Statesman

De Nederlandse recensenten zijn ook niet tevreden met de film. NRC noemt de film een fantasieloze herhaling van de eerste Kingsman film. En zegt:’De film doet alles waarvoor je bij een vervolg vreest: fantasieloze herhaling van ‘iconische scenes’, overbodige cameo’s van celebrity’s-ingeleid met dramatische zoom- en dralen bij verhalende bagage van film één.’

Wat vind ik van de film?

Los van het eerste deel vond ik de film best okay. Maar na de eerste film was ik wel teleurgesteld over het vervolg. Ik vond het jammer dat goede acteurs als Halle Berry en Channing Tatum maar erg kort te zien zijn in de film (als de Amerikaanse spionnen). De regisseur heeft tijdens de film een clash tussen de Engelse en de Amerikaanse cultuur willen laten zien en dit komt ook zeker over. Het had er voor mij wel iets minder dik op kunnen liggen. Als voorbeeld: De helden krijgen wapens van de Statesman aangereikt. Twee van die wapens lijken op honkbalknuppels en een honkbal. Uiteindelijk worden deze wapens niet relevant gebruikt in de film. Dit is dan ook iets wat eigenlijk weggelaten had kunnen worden.

Ondanks deze punten heb ik toch best met plezier naar de film gekeken en zijn er ook pluspunten. Ik vind de muziek -net zoals in Kingsman: The Secret Service- fijn. Ook is de iconische theme song van de film prachtig en weten wordt dit leuk door de film heen verwerkt. Vooral het gebruik van de liedjes van Elton John was erg goed gedaan. Wanneer de artiest ook een verschijning maakt in de film, uitgedost als Pino met glitterhakken en al, moest ik wel lachen. Als je voor een actiefilm naar de bioscoop gaat, krijg je in elk geval wat je verwacht: actie.

Kingsman: The Golden Circle is vanaf 21 september te zien in de bioscoop

Bron afbeeldingen: 2017 Twentieth Century Fox Film Corporation. All Rights Reserved.

Lees verder