Kippenvel van regiedebuut <i> Breathe </i> #trailertip
Trailertip Breathe

Kippenvel van regiedebuut Breathe #trailertip

Vanaf 27 oktober is de film Breathe te zien in de bioscopen. De hoofdrollen worden vertolkt door Andrew Garfield (Hacksaw Ridge) en Claire Foy (The Crown). Breathe is het regiedebuut van Andy Serkis, die je wellicht kent uit de film Avengers: Age of Ultron waar hij Ulysses Klaue speelt. Het script is geschreven door William Nicholson. Hij is al twee keer genomineerd is voor een Oscar, waaronder voor het script van de Gladiator.

Waar gaat de film over?

De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Robin Cavendish, een man die zijn hele leven nog voor zich heeft wanneer hij verlamd raakt door polio, terwijl hij zich bevindt in Afrika. Met de diagnose dat hij nog maar een paar jaar te leven heeft, brengt zijn vrouw Diana hem van het ziekenhuis naar hun huis. Samen besluiten ze zich niet te laten beperken door verwachtingen en inspireren ze elkaar door hun humor, moed en lust voor het leven.

Bekijk hieronder de trailer van Breathe:

Een ‘Echt’ Verhaal.

De trailer begint met het introduceren van de hoofdpersonen die een normaal en gelukkig leven leiden. Tot dat het personage van Andrew Garfield ineens verlamt raakt. Een verhaal waar ik kippenvel van kreeg, zeker bij de scene waarbij zijn kind bij zijn hoofd wordt neergelegd. Het verhaal van Robin Cavendish ken ik persoonlijk niet, maar door de trailer ben ik wel nieuwsgierig geworden. Niet alleen naar het leven van Robin, maar ook naar zijn vrouw Diana. Hoe gaan ze samen een nieuwe invulling geven aan hun leven?

Een van de hoofdrollen wordt gespeeld door Claire Foy, die ik vooral ken van haar hoofdrol in de Netflix Original serie The Crown. Toen ik de trailer voor het eerst bekeek had ik het idee dat ik naar Queen Elizabeth aan het kijken was. Zal dat bij de film ook nog zijn? Of zie ik dan Diana Cavendish in plaats van Queen Elizabeth. Het regiedebuut van Andy Serkis beloofd een mooie film te worden. Bij mij staat Breathe tenminste op mijn ‘must see’ lijstje.

Volg Girls in Film op Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Dan mis je niets.

Breathe is vanaf 27 oktober in de bioscoop te bekijken. 

Afbeelding boven artikel: Andrew Garfield and Claire Foy in Breathe (2017)

Lees verder