koken in een film
koken in een film

Koken in een film, hoe gaat dat? #video

Lies Visschedijk en Achmed Akkabi koken in Soof 2 de sterren van de hemel. Ze lijken qua kookkunsten niet onder te doen voor een chefkok. En de gerechten die geserveerd worden; van brood, tot smoothie, vegetarisch voorgerecht, soufflé en een volledig buffet, alles ziet er fantastisch uit. Het water loopt je in de mond. Wij vroegen de makers en acteurs hoe dat gaat koken in een film. Van het acteren tot het bedenken en maken van de gerechten in de film.

Achmed zelf niet zoals Bauke

Om een beetje geloofwaardig over te komen als kok is enige training wel vereist. Die kregen Lies en Achmed dan ook. En ondanks deze training was er toch nog wel enig verschil merkbaar in de mate waarin het koken hen al dan niet makkelijk afging. Met name Achmed had af en toe nog wat bijsturing nodig van adviseur en vega-kok Friedjof Kempenaar. Achmed noemt zichzelf een betere assistent dan kok. Dat verklaart natuurlijk een hoop. In de video vertellen Lies en Achmed hoe het was om een kok te spelen in Soof 2.

Niets is wat het lijkt

Op een set moet eten lang blijven staan en extreem goed tegen de warme lampen kunnen. Dat betekent dat niet alles even eetbaar is. In de video zie je Friedjof Kempenaar en Paulien Muijser aan het woord. Paulien was verantwoordelijk voor het overall foodconcept en de foodstyling van de film. Friedjof heeft de gerechten van Bauke (Achmed) uitgewerkt en Lies en Achmed de -voor Achmed in elk geval- broodnodige kookworkshop gegeven.

Alles over Soof 2 lees je hier.

Volg Girls in Film op Facebook voor meer kijkjes achter de schermen bij films en series.

 

partners_soof2

Lees verder